På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Broschyr

Under vecka 22 skickar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ut den här broschyren till alla hushåll i Sverige på uppdrag av Regeringen. Foto: Thomas Henrikson, MSB

Publicerad: 23 maj 2018

Information om broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”

Under Krisberedskapsveckan vecka 22 får alla hushåll i Sverige broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” i brevlådan. Broschyren är samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Den 29 och 30 maj får alla hushåll i Sverige broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”. Det är samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Så är skriver myndigheten själv om broschyren.

Vad handlar broschyren om?

Innehållet tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, IT-attacker eller militära konflikter ger.

Varför är informationen viktig?

Informationen är ett verktyg för att du ska kunna ta ditt ansvar. Är du välinformerad och förberedd kan du agera och hjälpa andra om något händer. Ansvaret för Sveriges säkerhet och beredskap är gemensamt för alla som bor här.

Varför kommer broschyren just nu?

Regeringen ser att satsningen är nödvändig för att alla som bor i Sverige ska bli bättre förberedda på att hantera allvarliga händelser både i fredstid och i värsta fall krig.

Andra format och språk

Broschyren kommer att finnas med text på lättläst svenska, inläst på svenska och engelska och översatt till 15 språk. Alla versioner publiceras som pdf-filer i slutet av maj.


Broschyren finns på följande språk:

Sveriges minoritetsspråk: finska, jiddisch, meänkieli, romani, samiska
Arabiska
Dari
Engelska
Franska
Persiska
Ryska
Tigrinska
Somaliska

Mer information om broschyren på webbplatsen dinsäkerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktcentrum för dig som har frågor

Webbplatsen dinsäkerhet.se erbjuder från mitten av maj fakta inom krisberedskap och krig. Webbplatsen är också ingången till kontaktcentrum som svarar på frågor via chatt, mejl, sociala medier och telefon fram till 29 juni.

Kontaktuppgifter till kontaktcentrum

0771-25 22 00

kontaktcentrum(a)msb.se

Till kontaktcentrum på www.dinsäkerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Broschyren går ut till 4,8 miljoner hushåll

  • Broschyren skickas ut i samband med kampanjen Krisberedskapsveckan.
  • Syftet med informationen är att vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, IT-attacker eller militära konflikter ger.
  • Tyngdpunkten i innehållet ligger på hur människor kan förbereda sig för att kunna se till grundläggande behov när viktiga funktioner i samhället inte fungerar som vanligt.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 20 maj 2019