På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Publicerad: 8 maj 2018

Har du fått det blå kuvertet? Sista chansen att svara och påverka!

Har du fått enkäten? Ta då chansen att svara och påverka satsningar på god och jämlik hälsa för alla i Jämtland Härjedalen. Senast i början av juni behöver vi ditt svar.

Under våren har 9.600 invånare i Jämtland Härjedalen fått ”det blå kuvertet” i sin brevlåda. Det är Folkhälsomyndighetens återkommande nationella folkhälsoenkät Hälsa på lika villkor som genomförs. I år satsar Region Jämtland Härjedalen än en gång på att komplettera undersökningen med ett större antal enkäter i regionen.

Skapa ett bra underlag

Med hjälp av undersökningen får Region Jämtland Härjedalen och länets åtta kommuner ett bra underlag för planering och prioritering av hälsofrämjande insatser.

 

– Genom enkäten får vi kunskap om hälsoläget i befolkningen och vi kan synliggöra skillnader mellan olika grupper i befolkningen. Utifrån det kan vi göra riktade insatser för en god och jämlik hälsa för alla, säger Hanna Viklund, folkhälsosamordnare Region Jämtland Härjedalen.

Konkreta insatser

Resultatet av tidigare undersökningen har lett till konkreta insatser och förbättringar. Några exempel är att ungdomsmottagningen öppnat filialer i Strömsund och Sveg, en aktivitetspark med bland annat cykelparker och seniorgym har startats i Svenstavik och i Östersunds kommun har fem pilotverksamheter HBTQ-certifierats.

Vid frågor kontakta

Hanna Viklund, folkhälsosamordnare Region Jämtland Härjedalen

063-14 24 89

hanna.viklund@regionjh.se

Bebis och kuvert

Var med och påverka – svara på frågorna i det blå kuvertet.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

  • Åsa Engman
    Verksamhetschef Hälso- och sjukvård
    0670-162 89

Senast ändrad/granskad: 8 maj 2018