Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Mörka moln

Strömsunds kommun arbetar på flera sätt med att förebygga våldsbejakande extremism.

Publicerad:

Information med anledning av säkerhetspolisens tillslag

På Valborgsmässoafton gjorde säkerhetspolisen, Säpo, flera tillslag i landet. Flera personer anhölls misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Kommunen har ett ansvar att värna demokratin och vi arbetar förebyggande vad gäller våldsbejakande extremism.

Kommunen fick under kvällen 30 april kännedom via nyhetsmedier att säkerhetspolisen gjort ett tillslag i Strömsunds kommun och anhållit en eller flera personer misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Strömsunds kommun har inte haft kännedom om att tillslaget skulle ske, vi har inte heller fått någon information från säkerhetspolisen, Säpo, kring ärendet. Vi hänvisar därför till den information som Säpo gick ut med 30 april 2018.

Information från Säpo om tillslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunen arbetar förebyggande

Kommunen har ett ansvar att värna demokratin mot våldsbejakande extremism. Vi arbetar förebyggande vad gäller våldsbejakande extremism och har också upprättat en handlingsplan för hur vi arbetar med frågan. Det finns ett samarbete med polisen för att få stöd i dessa frågor.

Handlingsplan och utbildning

Utbildning av kommunens anställda och information till dig som invånare är två viktiga saker vi gör för att förebygga våldsbejakande extremism. Främst handlar det om att med sund misstänksamhet kunna upptäcka tecken på radikalisering och våldsbejakande extremism. En grupp med representanter från olika verksamheter möts regelbundet för att stödja det förebyggande arbetet i kommunen.

Vill du veta mer?

Läs mer om hur kommunen arbetar förebyggande med våldsbejakande extremism och ta del av vår handlingsplan.

Så arbetar Strömsunds kommun förebyggande

Har du frågor eller funderingar kring radikalisering och våldsbejakande extremism?

 

Hör då av dig till den lokala VBE-gruppen genom att mejla till fvbe(a)stromsund.se (du kan mejla direkt genom att klicka på Lokala VBE-gruppen i Kontakta oss-rutan längst ner på sidan).

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: