Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Blås grönt

Linda Myrén, IQ-inspiratör på Systembolaget, var på plats för att dela ut utmärkelsen till Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare och Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent.

Pressmeddelande • Publicerad:

Kommunens Blås Grönt-kampanj uppmärksammas av IQ

Den 20 april delade IQ ut ett diplom till de ansvariga bakom kampanjen Blås Grönt på Dundermarknaden i Strömsund för att uppmärksamma att satsningen blivit IQ-projekt nummer 1269. Blås Grönt syftar till att främja nykterhet bland ungdomarna som besöker marknaden.

Varje sommar arrangeras Dundermarknaden i Strömsund, en populär folkfest som lockar både yngre och äldre publik. Under marknaden 2016 genomförde Strömsunds kommun för första gången Blås Grönt-tävlingen där ungdomar i åldern 13 till 18 skulle blåsa nyktert i alkoholmätare vid fyra tillfällen. Samtliga ungdomar som blåste grönt var med i en utlottning av fina priser som hade skänkts från ett 40-tal företag i kommunen. Arbetet med aktiviteten leddes av Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare och Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent.

 

– Att Blås Grönt-tävlingen gav resultat och lyckades engagera de unga besökarna på Dundermarknaden var en vinst i sig och det är jätteroligt att vår insats nu blir ett IQ-projekt. Jag hoppas att aktiviteten kan inspirera andra aktörer i deras förebyggande arbete. Vi är väldigt stolta över utmärkelsen och ska nu hänga upp tavlan på lämplig plats i kommunhuset, säger Birgitta Moen.

Om IQ och IQ-projekt

IQ är en idéburen aktör och ett fristående dotterbolag till Systembolaget, som arbetar för ett smartare förhållningsätt till alkohol. Ett IQ-projekt är ett bra exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med IQ-projekten är att sprida dem vidare som goda exempel så att fler kan göra mer. Blås Grönt på Dundermarknaden blir IQ-projekt nummer 1269.

 

– Blås Grönt är ett fantastiskt exempel på en rolig aktivitet som uppmuntrar ungdomar till att avstå från alkohol och droger i samband med stora evenemang. För oss på IQ var det därför självklart att detta skulle bli ett IQ-projekt, säger Sara Dinwiddie, ansvarig för IQs nätverk.

 

För ytterligare information:

Sara Dinwiddie, ansvarig för IQs nätverk, 076-865 25 70

Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare, 0670-169 35

Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent, 0670-164 06

Relaterad information

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: