Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Hjalmarelever vann svetstävling

Igår visade eleverna Elias Stjerna Kuttainen och Isac Paulsson att industriprogrammet och Hjalmar Strömerskolan är bäst på att svetsa. De vann nämligen en tävling bland skolorna inom Teknikcollege Hälsingland.
– Det känns fantastiskt. Grabbarna var oerhört duktiga, säger mentorn och läraren Harry Svensson.

Inom Teknikcollege Hälsingland är Hjalmar Strömerskolan en av sex skolor som yrkesutbildar svetsare i nära samarbete med teknik- och industriföretag på orten.

Två praktiska moment

Den 28 mars arrangerades för första gången en tävling mellan regionens skolor. Från Hjalmar Strömerskolan deltog Elias Stjerna Kuttainen och Isac Paulsson i årskurs tre – och de lyckades vinna tävlingen. De fick under dagen göra två praktiska svetsmoment, stumfog och kälfog, och ett teoriprov.

 

– Det var ganska tätt i toppen, det skilde en poäng mellan de tre bästa lagen. Killarna var oerhört duktiga. De var jämna och på hugget hela dagen. De var också klart bäst av alla skolor på teoriprovet, säger Harry Svensson, mentor och lärare i svetsteknik.

Läs hela nyheten på Hjalmars webbplats
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stort grattis till Elias och Isac!
Prisutdelning

Elias Stjerna Kuttainen och Isac Paulsson vann igår en svetstävling som Teknikcollege Hälsingland anordnade. Foto: Harry Svensson

Tävlingsbidragen

Tävlingsbidragen redo för granskning.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: