På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Publicerad: 27 mars 2018

Isvak inför gymnasiets friluftsdag

Inför gymnasiets friluftsdag den 28 mars kommer en isvak att sågas upp vid Kajen i Strömsund. Området är avspärrat, men vi uppmanar alla att hålla sig från isvaken.

Som en del av idrottsutbildningen får kommunens gymnasieelever utbildning i isvett och risken med nedkylning samt – för den som vill – avslutning med bad i isvak. ​

Sprida kunskapen

Utbildnining i isvett är mycket viktig eftersom vi bor som vi bor, menar idrottsläraren Anders Zetterlund.

– Här spenderar vi mycket tid ute och vistas ofta på isen med både skidor och skoter. Därför är det viktigt att kunna se och bedöma risker och sprida kunskapen om hur man ska göra om olyckan är framme, säger han.

Kallt dopp i vak

Det är också viktigt att veta hur kroppen fungerar om den skulle bli nedkyld. Därför är dagens sista utmaning ett dopp i en isvak.

– Det är frivilligt, men vi hoppas att så många som möjligt kommer att ta chansen. Att veta vad det innebär, och lära sig att ta sig upp med hjälp av isdubbar, kan vara skillnaden mellan liv och död, säger Anders Zetterlund.

 

Mer information

Anders Zetterlund, idrottslärare, 070-585 97 84

Ung kille provar på att bada i isvak.

Bild från en tidigare övning.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 27 mars 2018