Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Påskpyssel

De boende på Granbacken och Utsikten i Strömsund har påskpysslat utan fjädrar under veckan. Det blev mycket fint som nu kommer till användning i lokalerna.

Publicerad:

Strömsunds kommun säger nej till påskfjädrar

Strömsunds kommun har tagit beslut om att inte använda påskfjädrar i sina verksamheter eller offentliga miljöer. Av hänsyn till djuren använder vi istället alternativt pynt. På boendena Granbacken och Utsikten i Strömsund har de boende i veckan pysslat inför högtiden och det alternativa pyntet pryder nu lokalerna. Glad påsk!

De flesta påskfjädrar i den svenska handeln kommer från kalkoner som fötts upp inom köttindustrin i USA. Ofta plågas djuren i processen och de tvingas leva under dåliga förhållanden.

Sätter stopp för påskfjädrar

Därför har nu Strömsunds kommun beslutat att inte använda påskfjädrar i sina verksamheter och offentliga miljöer. Vi har också skrivit under ”Fjäderfria listan” som Djurens Rätt, Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation, står bakom.

Pyssel på Granbacken och Utsikten

Under veckan har de boende på Granbacken och Utsikten pysslat tillsammans med personal från Arbetsmarknadsenheten, AME, och boendena. AME tog fram förslag på pyssel och ordnade material, var och en fick ta hem sitt eget pynt om de ville. Det som blev över pryder nu de gemensamma rummen, till exempel matsalarna på Granbacken.

 

Glad påsk!


Påskris utan fjädrar

Kommunen har tagit beslut om att inte använda påskfjädrar i sina verksamheter och offentliga miljöer. Så här fint är det nu utanför Allaktivitetshuset Saga i Strömsund.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: