Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Klimatvecka

Tahereh Amiri visar upp en av målningarna som en elev skapat under temalektionen.

Publicerad:

Många aktiviteter under Hjalmars temavecka om hållbarhet

I samband med kommunens Klimatvecka anordnar Hjalmar Strömerskolan en temavecka om hållbarhet.
– Alla lärare har möjlighet att ta upp ämnet under sina lektioner. Många unga funderar över miljön och framtiden, jag vill presentera både möjligheter och hopp, säger läraren Kristina Nord.

En efter en droppar eleverna från fordons- och transportprogrammet in i klassrummet. Just idag, 21 mars, är det en temalektion om eco driving för att knyta an till temat om hållbarhet som löper under veckan. Bland annat har eleverna fått i uppgift att ta reda på vad eco driving innebär och hur mycket de kan spara på att köra enligt de principerna.


– Det är oerhört viktigt att vi jobbar för ungdomarnas, och planetens framtid. Om vi alla lärare tillsammans kan lyfta dessa frågor i undervisningen kan vi få ett helhetsgrepp. Jag vill presentera både möjligheter och hopp, visa att ungdomarna har kraften att förändra, säger läraren Kristina Nord.

Kreativa konstverk

Under veckan har eleverna även på ett kreativt sätt fått illustrera hållbarhet och Earth hour under bildlektionerna. De har målat bilder på flera teman, bland annat ”Jorden har feber” och ”Jag tar hand om min jord”. Konstverken ska visas upp i cafeterian under veckan.

Temalektion eco driving

Läraren Kristina Nord berättar hur en Stirling-motor fungerar under temalektionen om eco driving.

Glada barn

Under vecka 12 anordnar kommunen en Klimatvecka med olika aktiviteter i våra verksamheter.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: