Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Brevlåda för medborgarlöften

Medborgarlöftena bygger på en dialog mellan polisen, kommunen och medborgarna som inleddes 2016.

Publicerad:

Medborgarlöften – så gick det 2017 och det gör vi nu

Fler trafikkontroller, en synligare polis, röjning av vegetation vid gångstigar och bättre belysning för att förebygga brott. Det var några av medborgarlöftena 2017. Nu redovisar vi alla resultat från förra året samt de nya medborgarlöftena inför 2018. 

Polisens och Strömsunds kommuns medborgarlöften handlar om att lyssna på vad de som bor och verkar här upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra.

Tre fokusområden

Under 2017 fokuserade kommunen och polisen gemensamt på tre områden:

  • Ökad trafiksäkerhet
  • Minskat våld i offentlig miljö
  • Brottsförebyggande arbete gällande inbrott

 

– Det är väldigt värdefullt att vi kan jobba med den lokala problembilden. Medborgarlöftena gör att vi får ett annat perspektiv och vårt samarbete med kommunen lägger grunden för det, säger Jimmy Evans, gruppchef för polisen i Strömsund.

Nya medborgarlöften beslutade

Inför 2018 är ett antal nya löften nu beslutade. Ett av de nya fokusområdena under året är att arbeta brottsförebyggande gällande ungdomar och ANDT (alkohol, narkotika, droger och tobak).

 

– Att arbeta brottsförebyggande gällande ungdomar kopplat till ANDT är ett väldigt viktigt fokusområde. Om kommunen och polisen kan ha ett nära och bra samarbete kring dessa insatser så skapar vi bra förutsättningar för våra ungdomars framtid. Det leder förhoppningsvis också till att andra brott, som kan uppkomma i samband med användning av alkohol och narkotika och som är kopplat till ungdomar, minskar, säger kommunens säkerhetssamordnare Malin Vennstrand.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: