Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Anneli Svensson och Lars Thorin i kommunen reception.

Kommundirektören Anneli Svensson hälsar nye skolchefen Lars Thorin varmt välkommen.

Publicerad:

Vi välkomnar Lars Thorin som ny skolchef

Lars Thorin är sedan 1 mars ny skolchef och chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen. Han kommer närmast från ett rektorsuppdrag inom Jämtlands gymnasium.
– Jag kliver in i ett spännande läge och ser fram emot mitt nya uppdrag, säger han.

Lars Thorin är född i Göteborg men uppvuxen i Bräcke och är i grunden utbildad lärare och rektor. Under sin karriär har han arbetat mycket med utvecklingsfrågor, huvudsakligen inom utbildningsområdet. Stort fokus har legat på systematiskt kvalitetsarbete och pedagogiskt ledarskap i praktiken.

”Spännande utmaning”

Under sin tid som skolutvecklingsledare i Ånge kommun var han med och tog fram ett nytt arbetssätt för att uppnå resultatförbättringar i skolan, ett arbete som utmynnat i boken ”Hur svårt kan det vara?”. Lars Thorin kommer närmast från uppdraget som rektor inom Jämtlands gymnasium.

 

– Det känns väldigt spännande att nu få komma hit till Strömsund. Kommunen är i ett intressant utgångsläge då vi måste öka elevernas kunskapsresultat. Det är en av utmaningarna som gjorde mig intresserad av jobbet som förvaltningschef, säger Lars Thorin.

Erfarenhet av utvecklingsarbete

Han tillträdde tjänsten 1 mars.

– Vi välkomnar Lars Thorin till Strömsunds kommun, och hoppas att han ska trivas hos oss! Det blir särskilt spännande att få ta del av Lars gedigna erfarenheter av utvecklingsarbete inom skolan, säger kommundirektören Anneli Svensson.


Mer information

Lars Thorin, chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen, 0670-162 96

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: