På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Publicerad: 13 mars 2018

Tonåring söker trygghet – är det hos din familj?

Vill du öppna ditt hem och ge trygghet till en kille eller tjej i tonåren? Just nu finns ett stort behov av familjehem för ungdomar, både för kortare och längre tid. Behovet finns i hela länet.

– Det är fokus på familjehem för tonåringar och ensamkommande, säger Veronica Leek, socialsekreterare på Familjehemscentrum.

 

I höstas gick Familjehemscentrum – som arbetar länsövergripande i åtta kommuner – ut med en kampanj om att det behövdes nya hem för yngre barn. Kampanjen fick ett stort gensvar med runt 60 intresseanmälningar.

Just nu är behovet störst när det gäller de äldre barnen och ungdomarna

Många behöver hjälp

– Ja, det behövs fler familjehem. Dessutom skulle det behövas ytterligare en jourfamilj, gärna med tidigare erfarenhet att jobba mot socialnämnden. Det finns ett befintligt jourfamiljehem i dag, men det är främst för yngre åldrar, berättar Veronica Leek.

 

Det finns många barn och ungdomar som behöver få komma till ett nytt hem. Det är viktigt att familjehemmet har en stabil situation med trygga vuxna, där ett barn känner sig välkomnat och har någon att anförtro sig åt.

Känner du att den stabila basen finns hos dig och din familj, tveka inte att göra en intresseanmälan till Familjehemscentrum.

Här kan du läsa mer

Mer information och hur du går tillväga finns via länken längre ner på den här sidan.

 

I de två videoklippen kan du höra Isak och Fatima berätta om vad möjligheten att få komma till ett familjehem betytt i deras liv.

 

Familjehemscentrum i Jämtlands län har funnits i tre år. Uppdraget är att rekrytera, utreda och utbilda samtliga familjehem.

 

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 14 mars 2018