Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Lokalvårdare

Ida Funseth, Kim Berggren, Lena Zakrisson och Katarina Thuresson Vedin är fyra av de lokalvårdare som nyligen gått SRY:s yrkesutbildning.

Publicerad:

Lokalvårdare har gått yrkesutbildning

För att stärka yrkesskickligheten och ge medarbetarna en bekräftelse på sin egen kompetens har elva lokalvårdare under vintern gått en yrkesutbildning. Nu har totalt 28 av kommunens 35 fast anställda lokalvårdare gått utbildningen. 

SRY står för servicebranschens yrkesnämnd och är en partsammansatt nämnd som verkar för kompetensutveckling inom servicebranschen.

 

– Utbildningen har pågått under fem tillfällen sedan i januari och deltagarna har arbetat både teoretiskt och praktiskt. Det är en väldigt omfattande utbildning med allt från städmetoder, städsystem och etiska principer till ergonomi och arbetsmiljö. Under den sjätte träffen vecka nio var det slutprov, säger Anneli Funseth, chef för lokalvården.

Värdefull och viktig utbildning

Hon menar att det är en värdefull och viktig utbildning, både för deltagarna och kommunen som arbetsgivare.

 

– Utbildningen stärker våra medarbetare och ger dem en bekräftelse på sin egen kompetens samtidigt som den bidrar till att höja statusen för yrket. Som arbetsgivare blir vi mer konkurrenskraftiga och kan säkerställa att vi har kompetent personal, säger Anneli Funseth.

”Vi har lärt oss mycket”

Kim Berggren, Lena Zakrisson, Ida Funseth och Katarina Thuresson Vedin var några av deltagarna på utbildningen. De är mycket nöjda.

– Det har varit väldigt bra och givande och jag är glad över att ha fått gå. Vi har lärt oss otroligt mycket, säger Katarina Thuresson Vedin.

 

Utbildningen och slutproven utfördes av SRY:s diplomerade handledare Harry Svanberg.

Prov i datasal

Under vecka nio var det slutprov, både praktiska och teoretiska.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: