Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Samisk teater.

Teatern på sydsamiska lockade mycket folk till biblioteket i Strömsund. Här är eleverna som deltog. Foto: Camilla Olofsson

Publicerad:

Elever bjöd på sydsamisk teater

Gusnie Goeksegh-riepiem? Var är Norrskens-räven? Så hette den teater som eleverna som läser sydsamiska i kommunen framförde i mitten av februari.
– Det gick väldigt bra, vi fick till och med ställa fram fler stolar, säger Aanna Johansson Larsson, lärare och samisk samordnare.

Den 14 februari framförde ett antal elever som läser sydsamiska som modersmål en teater på biblioteket i Strömsund: Gusnie Goeksegh-riepiem? Var är Norrskens-räven?

Jakt på norrskenet

I pjäsen hade norrskenet försvunnit och barnen gav sig ut på jakt. Till sin hjälp hade de skogens alla djur och till slut hittade de Norrskens-räven och ljuset. Föreställningen var uppskattad av besökarna.

 

– Det kom så mycket folk att vi fick ställa fram fler stolar, besökarna kom även från en annan kommun så det känns fantastiskt. Eleverna var naturligtvis lite nervösa men klarade uppdraget med bravur, säger Aanna Johansson Larsson, lärare och samisk samordnare.

Ut på miniturné

Tanken är nu att teatern ska ut på en liten miniturné bland äldreboendena i kommunen. Eleverna ska även framföra den under evenemanget Strömskväll på Ströms hembygdsgård i sommar.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: