Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
På lördag startar årets Kulturvecka.

På lördag startar årets Kulturvecka. Den bjuder bland annat på föreläsningar, dans, musik och pyssel.

Publicerad:

Något för alla när årets Kulturvecka drar igång

Lördagen 3 februari startar årets Kulturvecka i Strömsunds kommun. Då blir det bland annat lokal musik och stipendieutdelning på Allaktivitetshuset i Strömsund.
– Det är oerhört viktigt att det finns något för alla och det tycker jag att vi lyckats med under veckan. Nu välkomnar vi alla intresserade att delta!, säger kultursamordnaren Marie Haglund.

Möten är temat för årets Kulturvecka i Strömsunds kommun som drar igång lördagen 3 februari.

Många och skiftande aktiviteter

Kulturveckan bjuder precis som vanligt på massor av aktiviteter. Allt från stort till smått och på flera platser i kommunen. Teater och musik för de små, föreläsningar, dans, film, teater, konstutställningar och Skaparverkstad är några exempel. Under invigningen på Allaktivitetshuset i Strömsund blir det lokal musik och uppträdande av Matti Norlin som under kvällen också får ta mot stipendiet till Hans-Erik Dahlgrens minne.

 

– Det är kul att vi samarbetar med arrangörer utanför Strömsunds tätort, så att kulturveckan verkligen är i hela kommunen. Årets tema är möten och det finns flera bottnar i det. Möte mellan människor, möten mellan kulturer, möten mellan konstformer och musikstilar. Mötesplatser!, säger kultursamordnaren Marie Haglund.

Ska vara något för alla

Hon brinner för att göra kulturen tillgänglig för alla, och poängterar att det inte spelar någon roll vilken bakgrund, nationalitet eller ålder man har. Kultur är något alla kan ta till sig och ha glädje av.

 

– Under Kulturveckan strävar vi efter att ha så många olika arrangemang som möjligt för att göra veckan intressant och välbesökt. Det tycker jag att vi lyckats med och det gläder mig. I år satsar vi lite extra under den samiska nationaldagen 6 februari, säger Marie Haglund.


Mer information
Marie Haglund, kultursamordnare, 0670-162 62

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: