Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Gruppbild utanför lärcentrum.

Håkan Olofsson, Arbetsförmedlingen, Sara Ahlin, studie- och yrkesvägledare och Inger Eriksson Liljegren, utbildningssamordnare på Lärcentrum arbetar tillsammans för att öka intresset för högre utbildning.

Pressmeddelande • Publicerad:

Samarbete ska öka intresset för utbildning

Nu gör Lärcentrum, kommunens studie- och yrkesvägledare och Arbetsförmedlingen i Strömsund en gemensam satsning för att öka intresset för högre utbildning. Bland annat blir det jobbmässa, informationsträffar och möten med olika yrkesgrupper i fokus. 

Satsningen smygstartade redan ifjol med ett antal informationsmöten i Paviljongen i centrala Strömsund. Nu lägger Lärcentrum, kommunens studie- och yrkesvägledare och Arbetsförmedlingen in en högre växel. Syftet är att med gemensamma krafter öka intresset för högre utbildning som ett sätt att nå lokal utveckling och ökad kompetensförsörjning till gagn för både kommunen och det lokala näringslivet.

– Jag tror det är jätteviktigt att synliggöra att vi samarbetar och tar de här frågorna på allvar. Det här är också ett spår i vårt Dua-samarbete, där vi jobbar lokalt enligt Dua-överenskommelsen. Matchning till arbete genom utbildning är vårt fokus i det här, säger Håkan Olofsson på Arbetsförmedlingen.

Informationsträffar i Paviljongen

Den första informationsträffen i Paviljongen sker 26 januari, den andra 23 februari. Båda mellan klockan 14 och 16.

– Då ska vi marknadsföra de utbildningsmöjligheter som finns, både allmänt och mot de bristyrken vi har i kommunen. Glädjande nog ser vi att antalet som studerar på distans via Lärcentrum ökar. Allt fler gör också sina tentor här och använder våra lokaler som ett minicampus. Men vi vill locka ännu fler, säger Inger Eriksson Liljegren, utbildningssamordnare på Lärcentrum.

Jobbmässa på Folkets hus

Fem torsdagar med start 8 februari klockan 15.30 är det infoträffar på Lärcentrum om olika yrken och utbildningsmöjligheter. Den 14 mars är det Jobbmässa på Folkets hus i Strömsund. Då medverkar Hjalmar Strömerskolan, Lärcentrum, Strömsunds utvecklingsbolag och Arbetsförmedlingen.

– Då kommer det att finnas mycket bra information och vi lyfter också högskoleprovet lite extra. Anmälan är öppen fram till 1 februari och provet går att skriva här i Strömsund 14 april. Gör du högskoleprovet ökar du chansen att ta dig in på en utbildning, säger Sara Ahlin, studie- och yrkesvägledare.

 

Mer information
Inger Eriksson Liljegren, Lärcentrum, 0670-167 24
Sara Ahlin, studie- och yrkesvägledare, 0670-161 65
Håkan Olofsson, Arbetsförmedlingen, 010-488 83 85

Information om utbildningar våren 2018

Samtliga träffar hålls på Lärcentrum i Strömsund med start kl. 15.30.

  • 8 februari: Samtliga grundlärarprogram (Mittuniversitetet)
  • 15 februari: Studie- och yrkesvägledare (Stockholms universitet)
  • 22 februari: Receptarieprogrammet (Umeå universitet)
  • 15 mars: Yrkeshögskola, information om YH-utbildningar
  • 22 mars: Ekonomprogrammet (Högskolan i Gävle)

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: