Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Isracingcykel.

Isracingåkaren Jimmy Olsén från Strömsund blev i helgen klar för VM-serien efter ett spännande kval i Örnsköldsvik.

Publicerad:

Jimmy Olsén klar för VM-serien

Isracingföraren Jimmy Olsén från Strömsund är klar för VM-serien som inleds 3 februari i Kazakstan. Vi önskar honom stort lycka till. 

I helgen blev Jimmy Olsén klar för VM-serien efter ett spännande kval i Örnsköldsvik. Olsén är en av de lokala idrottare som kommunen har ett marknadsföringsavtal med.

– Till detta år var jag faktiskt väldigt osäker på om jag skulle ta mig till VM då jag inte har kunnat träna riktigt i sommar och inte haft samma motivation som förut. Men som tur är så har jag fantastiska människor runt om mig som gör allt så mycket bättre och får mig på bra humör. Utan dem hade jag aldrig klarat av detta som jag gjorde, säger han.

VM-biljetten klar

Kvalet blev väldigt spännande. En bränsleslang gick av sista varvet och Olsén fick köra ett extra race mot två andra förare som slutade på samma poäng.

– ­Jag lyckades ta starten och hålla ledningen tills sista varvet där jag blev påkörd av en annan förare så vi båda hamnade ute i snövallen. Som tur var så frös domaren heatet så jag fick segern och min biljett. Tyvärr råkade jag sprätta upp mitt knä lite grand, men klarade mig undan med 17 stygn, säger Jimmy Olsén.

 

VM-serien inleds 3 februari i Astana i Kazakstan. Lycka till Jimmy!

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: