Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Heja Strömsunds webbplats.

Den 16 januari lanserades Heja Strömsunds webbplats.

Publicerad:

Heja Strömsund lockar hemvändare med ny taktik

En egen webbplats, Hemvändarmässa i Stockholm – och massor av positiv marknadsföring. Det är tricket som ska locka fler att flytta till Strömsund. Heja Strömsund heter den nya satsningen där kommunen och näringslivet gemensamt satsar för att hitta ny arbetskraft. 

I slutet på 2017 beslutade kommunen och näringslivet att tillsammans göra en satsning för att locka fler invånare till kommunen och göra det enklare för företagen att rekrytera. Så föddes Heja Strömsund. Den 16 januari lanseras den nya webbplatsen, www.hejastromsund.se, under en företagsfrukost på Folkets hus i Strömsund.

 

– Vår förhoppning är att locka tillbaka en och annan utflyttad Strömsundsbo, och även hitta nya invånare. Vi behöver all arbetskraft vi kan få! Vi hoppas att de vill vara med och utveckla vår fina bygd och våra företag, vi har mycket att vara stolta över, säger näringslivschefen Ville Welin.

Viktigt att arbeta tillsammans

Att kommunen och näringslivet samarbetar är värdefullt, genom att stå enade och arbeta mot samma mål är förhoppningen att nå bra resultat. Anders Blomberg, vice vd på Attacus trähus i Hammerdal, hoppas att satsningen ska ge rekryteringen en skjuts i positiv riktning.

 

– Vi behöver spetskompetens och konkurrerar på en bred marknad om den. Därför måste vi sticka ut och synas för att människor ska få upp ögonen och bli intresserade. Jag tror det här kan hjälpa till, det är ett jättebra initiativ att belysa det vi har och sprida det, säger han.

Hemvändarmässa i Stockholm

Den 16 februari sker vårens stora arrangemang, Hemvändarmässan på Engelen i Gamla stan. Där får besökarna ta del av jobberbjudanden, titta på bostadsförslag och höra nyheter från hemkommunen. Det blir mat, mingel och underhållning med jämtländsk touch genom Patriks Combo. Hemvändare och andra intresserade av att flytta hit är välkomna.

 

– Vi hälsar alla gamla och blivande Strömsundare välkommen till hemvändarmässan! Kom dit och träffa oss. Kanske leder mötet till ett beslut att flytta, kanske inte direkt men i framtiden. Eller så får du en trevlig stund med andra Flatabor som brinner för bygden och inget mer. Men kom gärna!, säger Mikael Persson, personalchef på engcon.

 

Mer information
Ville Welin, näringslivschef, 0670-169 69
Mikael Persson, personalchef, engcon, 0670-178 38

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: