På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Piggelinsnurra

Så här ser Piggelinsnurran ut.

Publicerad: 9 januari 2018

Piggelinsnurran för femte året i rad

Piggelinsnurran – motionsaktiviteten för elever i årskurs 1 till 5 på Hedenvindskolan har nyligen avslutats och vi säger grattis till 4A och 1A som varit flitigast i år. En ny Piggelinsnurra kommer hösten 2018.

Syftet med Piggelinsnurran är att få eleverna att utöva någon form av aktivitet som är förknippad med rörelse, eller som vi också säger att minska stillasittande.

 

Under hösten 2017 har eleverna samlat poäng beroende på vad de har gjort. Vare sig de har sprungit, cyklat eller rent av hjälpt till hemma, har de fått poäng som de har fört in i Piggelinsnurran.

129 elever deltog

I årets upplaga, som var den femte, fyllde 129 barn Piggelinsnurran. Det motsvarar 70 procent av Hedenvindskolans elever. Förskoleklasserna och årskurs 6 deltog inte i år. Förra året deltog 88 procent av eleverna från F till årskurs 5.

 

Den klass som var bäst av de högre var 4 A där hade 74 procent av eleverna hade fyllt i hela snurran. Av de lägre klasserna vann 1 A där 82 procent av eleverna fyllt snurran. Vinnarna har fått varsitt klassrumsdiplom och kan även se fram emot en överraskning efter jullovet. GRATTIS till er!

 

Bra jobbat av alla elever på Hedenvindskolan!


/ Helena och Anna

Så gör du för att få en Piggelinpoäng

 

Aktivitet

För att få en poäng

Gå, jogga

500 m

Cykla

2 km

Simma

100 m

Åka skidor

500 m

Åka skridskor

500 m

Orientera

1 kontroll

Promenad, en poäng per familjemedlem som är med

20 min

Bollspel eller valfri konditionsgren

15 min

Slalom, ridnig

20 min

Idrottslektion

20 min

Hemarbete (skotta snö, trädgårdsarbete, städning)

20 min

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 9 januari 2018