På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Kritor och papper på ett bord.

Ett antal skolor och förskolor i kommunen är med i ett övningsskoleprojekt. Snart får de ta emot framtidens lärarstudenter.

Publicerad: 12 januari 2018

Strömsunds kommun medverkar i övningsskoleprojekt

Sju skolor och förskolor i kommunen ingår sedan den 8 januari i ett övningsskoleprojekt. Det innebär att lärarna får extra utbildning för att kunna handleda framtidens lärarstudenter. 

Den 8 januari började 90 lärare och förskollärare i kommunen en utbildning, för att deras skolenheter ska få kalla sig ”övningsskolor”. Det innebär att det är där som framtidens lärarstudenter ska få sin verksamhetsförlagda utbildning, VFU.

Flera utbildningsomgångar

Personalen ska först få en gemensam utbildning ”Att arbeta i övningsskola” under sammanlagt sex halvdagar. Sedan följer ytterligare utbildning för handledarna innan vårt övningsskoleområde är fullt redo att ta emot framtidens lärarstudenter. De enheter som är utsedda till övningsskolor i kommunen är Bredgårdsskolan, Hedenvindsskolan samt Bredgårds förskola i Strömsund, Grevåkerskolan samt förskolorna Greveholm och Åshagen i Hammerdal och Rödluvans förskola i Hoting.

Projekt via Mittuniversitetet

Det är Mittuniversitetet som driver projektet med statliga medel, fram till sommaren 2019. Den förändrade organisationen kring VFU ska bidra till ökad kvalité, mer samverkan och ökad koncentration genom att den verksamhetsförlagda utbildningen i framtiden ska ske på särskilda övningsskolor. Samarbetet ska främja kompetens- och skolutveckling inom både universitetet och kommunen samt skapa bättre förutsättningar för rekrytering av nya lärare – både i skolan och förskolan.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 12 januari 2018