Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Lekande barn på förskola.

Under våren 2018 kommer kommunens fyra- och femåringar att få ta del av mer kultur i förskolan. Ett roligt alternativ till busig lek!

Publicerad:

Förskolan får 250.000 kronor till kulturupplevelser

Strömsunds kommun får 250.000 av Kulturrådet för kulturinsatser i förskolan. Under våren 2018 kommer fyra- och femåringar bland annat att få ta del av teaterföreställningar och nycirkus/dansworkshop.

Statens Kulturråd fördelar i år tio miljoner kronor som ska gå till kulturinsatser i förskolan. Nu är det klart att Strömsunds kommun får 250.000 kronor. Pengarna ska gå till upplevelser under vårterminen 2018 som knyter an till förskolans olika teman eller språkutvecklande arbete för fyra- och femåringar.

Flera aktiviteter redan planerade

Vilka aktiviteter det blir är i stort sett klart. Barnen kommer bland annat att få ta del av nycirkus/dansworkshop, teaterföreställningar och upplevelser inom kulturarvspedagogiken i samarbete med Jamtli.

 

– Våra förskolor har tillsammans antagit en plan för att stärka kulturen inom förskolorna och att vi får ta del av detta bidrag känns som en knuff i rätt riktning. Vår kommun är stor och tillgången till professionella kulturutövare är låg. Dessutom har förskolorna små budgetar att röra sig med, därför kommer dessa medel göra en stor skillnad för oss på landsbygden, säger kultursamordnaren Marie Haglund.

Kultur bidrar till barns utveckling

Kulturupplevelser stärker förmågan till inlevelse i andra människors situation och ger ny kunskap om världen och det egna jaget. Att få tillägna sig olika estetiska språk bidrar till barns sociala, intellektuella och emotionella utveckling. Litteratur, teater, dans, musik, film, bildkonst och andra konst- och kulturformer stimulerar barns nyfikenhet, fantasi och kreativa förmåga.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: