På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Grafik.

Är du en av de pensionärer som kan ha rätt till bostadstillägg? Nu går Pensionsmyndigheten ut med extra information för att fler ska få upp ögonen för möjligheten.

Publicerad: 5 december 2017

Är du pensionär kan du ha rätt till bostadstillägg

Pensionsmyndigheten har tagit fram ny information till de pensionärer som kan ha rätt till bostadstillägg men som ännu inte har ansökt om det. Kanske har du rätt till det skattefria tillägget till pensionen?

Pensionsmyndigheten vet att många pensionärer går miste om ansenliga belopp varje månad. Totalt kan det vara så många som 100.000 pensionärer som går miste om detta tillägg till sin pension.

Skattefritt tillägg

290.000 pensionärer får bostadstillägg idag. De får i genomsnitt cirka 2.400 kronor per månad – ett skattefritt tillägg till pensionen. Pensionsmyndigheten vill nu göra mer för att hjälpa de pensionärer som går miste om denna ersättning.

Beräkna om du kan ha rätt till bostadstillägg

För att få veta om du bör ansöka om bostadstillägg kan du göra en beräkning.

  • Gör din beräkning på

pensionsmyndigheten.se/beraknabtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Du kan även ringa Pensionsmyndighetens kundservice på 0771-776 776 så hjälper de dig att göra en beräkning.

Du kan ha möjlighet att söka

Visste du att bostadstillägg är ett tillägg till den allmänna pensionen? 290.000 pensionärer har tillägget idag. Kanske borde du eller någon anhörig ansöka? 

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 28 maj 2018