Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Klass 7 Centralskolan

Klass 7 på Centralskolan i Hoting kom trea i tävlingen ”Skogens mästare”. Stort grattis!

Publicerad:

Klass 7 i Hoting trea i ”Skogens mästare”

Skogen i Skolan arrangerar varje år tävlingen ”Skogens mästare” för sjundeklassare. I år kom klass 7 på Centralskolan i Hoting på en tredje plats. Läs klassens egen berättelse om tävlingen och vad de fick göra.

Så här skriver klass 7 på Centralskolan i Hoting om tävlingen ”Skogens mästare” som de kom trea i:

Klassen berättar om tävlingen

”Vi har läst ett tema som heter ”Skogen i skolan” tillsammans med vår lärare Gregor. Som avslutning på temat deltog hela klassen i tävlingen ”Skogens mästare” där vi kvalade in till Torsta, utanför Östersund. Vi var fyra stycken ur klassen som fick åka: Josefina Lif, Rasmus Lif, Jonathan Blom och Felicia Blom.

 

I finalen fick vi först en fråga om vad gamla skogsredskap hette och vad de användes till. Vi fick också se bilder på olika skogsmaskiner som vi skulle kunna namnge. På en fråga som handlade om flottning fick vi ringa en ”vän”.

 

Efter en supergod lunch fick vi tävla i praktiska moment utomhus. Det gick jättebra och de poäng vi förlorade på skogsredskapen tog vi igen på eftermiddagen. Bland annat mätte vi höjden på ett träd och uppskattade kubikmeter ved. Som avslutning var det en samarbetsövning där vi skulle flytta klossar med hjälp av rep. Den övningen var riktigt rolig. Vi kom på en 3:e plats i finalen och vann 3000 kronor. Vi riktar ett stort tack till Taxi-Bert som sponsrade vår buss”.

Samverkansprogram som växer

Skogen i Skolan är ett nationellt samverkansprogram mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter.

Tävlingen grundades i Region Jämtland 2011 och har sedan dess vuxit och finns nu i flera regioner. Skogen i Skolans läromedel Boken om skogen ligger till grund för tävlingen och läromedlet är en grundbok fylld med basfakta om skogen.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: