Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Tillgänglighetspris.

Äspnäs bygdegårdsförening fick den 27 november ta emot årets Tillgänglighetspris. Från vänster Marie Rislund, ordförande, Göran Bergström ordförande i tillgänglighetsrådet och Carina Larsson, ledamot.

Pressmeddelande • Publicerad:

Äspnäs bygdegårdsförening får tillgänglighetspris

Under måndagsförmiddagen fick Äspnäs bygdegårdsförening ta emot årets Tillgänglighetspris. I motiveringen framgår bland annat att föreningens engagemang skapar ökad livsglädje i bygden.
– Det känns fantastiskt roligt, det här måste vi fira, säger Marie Rislund och Carina Larsson.

Tillgänglighetsrådet uppmärksammar varje år den eller de som under året gjort insatser för att underlätta tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.

”Skapar ökad livsglädje”

I år går priset till Äspnäs bygdegårdsförening med följande motivering:

 

”Äspnäs bygdegårdsförening har med stor inlevelse och eftertanke gjort sin hembygdsgård till en plats som är tillgänglig både när det gäller inomhus- och utomhusmiljö. Det stora utbudet på aktiviteter visar på stort engagemang och skapar ökad livsglädje för alla som besöker den”.

 

– Vi har idag den stora glädjen att dela ut det här priset till en mycket välförtjänt pristagare. Stort grattis, sa tillgänglighetsrådets ordförande Göran Bergström.

Levande förening

Äspnäs bygdegård är en mycket levande bygdegård med en rad återkommande arrangemang som lockar besökare i alla åldrar. Det är allt från boule till bingo, pimpeltävlingar, zumba, pingis, kamsdag och utbildningar i hjärt- och lungräddning. Föreningen arbetar aktivt för att både lokalen och arrangemangen ska vara tillgängliga.

 

– Det är självklart eftersom vi tycker att bygdegården ska vara öppen för alla, det är här vi träffas och umgås. Samtliga arrangemang är till exempel parfymfria, säger ordförande Marie Rislund som var på plats för att ta emot priset tillsammans med ledamoten Carina Larsson.

Hänga upp diplomet

Nu är planen att hänga upp diplomet på en hedersplats i bygdegården.

– Priset betyder att vi är på rätt väg. Det här känns fantastiskt roligt, det är kul att vi får uppskattning för det vi gör och den tid vi lägger ned. Det här måste vi fira på något sätt, säger Carina Larsson.

 

Mer information
Göran Bergström, ordförande tillgänglighetsrådet, 0670-161 94
Marie Rislund, ordförande Äspnäs bygdegårdsförening, 070-375 34 17

Prisutdelning.

Diplom, blommor och gott fika under prisutdelningen.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: