Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Thord Engström.

Thord Engström, tillträdande vd på Jämtlandsvärme.

Publicerad:

Thord Engström ny vd på Jämtlandsvärme 

Den 1 januari tar Thord Engström över som ny vd för Jämtlandsvärme AB. Han arbetar idag som chef för gatu- och markenheten i kommunen.
– Vi i styrelsen är väldigt nöjda med rekryteringen. Thord har gedigen bakgrund både från näringslivet och den kommunala världen, säger styrelseordföranden Lennart Oscarsson.

Jämtlandsvärme AB är ett helägt kommunalt bolag som levererar fjärrvärme till sju orter och byar i Strömsunds kommun. Bolaget är just nu inne i en expansiv fas i bland annat Hammerdal och i Gäddede, där bolaget bygger ett helt nytt fjärrvärmenät med en ny panncentral.

Klart med ny vd

I veckan blev det klart att Thord Engström tar över som ny vd från 1 januari efter Richard Persson, som i höstas tillträdde som chef för teknik- och serviceförvaltningen. Engström är idag chef för gatu- och markenheten i kommunen.

– Jag ser fram emot att få fortsätta att utveckla bolaget och vara delaktig i en väl fungerande verksamhet. Min första uppgift blir att sätta mig in i verksamheten och sedan driva den vidare i samma goda anda. Utvecklingen i bolaget är positiv och det ska bli spännande att ta sig an det här nya uppdraget, säger Thord Engström.

Gedigen bakgrund

Lennart Oscarsson, styrelseordförande i Jämtlandsvärme, är nöjd med rekryteringen som han tror blir betydelsefull inför framtiden.

– Vi har återigen lyckats rekrytera en kompetent vd som vi ser fram emot att samarbeta med. Thord har gedigen bakgrund både från näringslivet och den kommunala världen, det kommer att bli betydelsefullt inför framtiden, säger han.

 

Mer information

Lennart Oscarsson, styrelseordförande, 070-516 64 11

Thord Engström, tillträdande vd, 0670-164 29

Logga

Kontakta oss

Jämtlandsvärme AB

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: