Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Björn Amcoff ny vd på Strömsunds utvecklingsbolag

Den 1 mars tillträder Björn Amcoff som ny näringslivschef och vd för Strömsunds utvecklingsbolag, Suab. Han flyttar då till kommunen från Nyköping tillsammans med sin fru.
– Om vi ska prata idrottsspråk så är det här en drömvärvning, säger Suabs styrelseordförande Göran Bergström.

Björn Amcoff är 53 år och jobbar idag som business developement manager på Cyclife Sweden AB som är ett dotterbolag till franska EDF Group, världens största energibolag. Han beskriver sig själv som en affärsman med stark industriell bakgrund. Han har varit verksam inom flera olika sektorer, både i Sverige och utomlands. Björn Amcoff har även varit försäljningschef, marknadschef och vd för ett mindre kommunalt bolag. Att valet nu föll på Jämtland och Strömsund har sin förklaring.

Fritidshus i kommunen

– ­Vi har fritidshus i Ströms Vattudal, jag jagar i Jämtland och vi har ett stort socialt nätverk här. Det här jobbet ger mig dessutom en unik möjlighet att driva och påverka näringslivsfrågorna för att skapa förutsättningar för ett framgångsrikt näringsliv i Strömsunds kommun. Jag har en bra blick för affärer. Jag tror jag kan vara en bra samverkanspartner för att hitta vägar framåt, säger Björn Amcoff.

Börjar 1 mars

Han tillträder sin tjänst 1 mars, och kommer att bosätta sig i kommunen tillsammans med sin fru Karin. Den första utmaningen tror Björn blir att snabbt sätta sig in i sammanhangen, fullfölja de projekt och initiativ som Suab driver idag och se till att inte tappa fart. Att lära känna medarbetarna på Suab blir en annan viktig uppgift. Göran Bergström, styrelseordförande i Suab, är mycket nöjd med rekryteringen.

– I Suabs styrelse är vi mycket nöjda med att vi har lyckats med en vd-rekrytering värd namnet. Vi har haft bra kandidater, vid en samlad bedömning har vi enats om att Björn är vårt bästa val. Vi är också väldigt glada över att få honom och hans fru att flytta hem till Strömsunds kommun, säger han.

 

Mer information
Göran Bergström, ordförande i Suabs styrelse, 0670-161 94
Björn Amcoff, tillträdande vd och näringslivschef, 0670-169 69

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: