Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Bildspel från invigningen.

Publicerad:

Strömsunds nya sporthall – engconhallen – invigd

Lördagen den 18 november var det äntligen dags för invigning av nya sporthallen i Strömsund. Det var fullsatt och besökarna bjöds på mingel, musik och sport. Och det blir företaget engcon som ger namn till hallen.
– Vi vill erövra världen med Strömsund som bas, säger Krister Blomgren från engcon. Därför känns det rätt att hjälpa till att göra Strömsund mera attraktivt.

Krister Blomgren från engcon, Emma Borg och kommunalrådet Susanne Hansson framför den nydöpta engconhallen.

Lördagen 18 november var de så äntligen dags för invigning av Strömsunds nya sporthall. Kommunalrådet Susanne Hansson klippte bandet tillsammans med Emma Borg – handbollstjejen som tröttnade på att ha en för liten hall att spela i och lämnade ett medborgarförslag till kommunen.

 

– Det känns jätteroligt att hallen äntligen är färdig – den är såå snygg, säger Emma Borg lyckligt. Det är många år sedan jag lämnade in förslaget nu och idag är jag bosatt i Umeå. Men jag är otroligt glad och tacksam över att jag vuxit upp upp Strömsund, här är så tryggt och folk är så snälla och omtänksamma!

 

Även kommunalrådet Susanne Hansson var glad och nöjd:
– En ny sporthall i Strömsund har under många år varit en dröm. Nu är den klar till glädje för både kommunen och alla idrottsutövare. Det här är viktigt för hela samhället och företagen har varit positiva hela vägen, säger Susanne.

Nya hallen heter engconhallen

Och så avslöjades till slut namnet, det är Strömsundföretaget engcon som tecknat namnavtal med kommunen.

– Vårt samarbete med kommunen är ett långsiktigt samarbete, säger engcon holdings vd Krister Blomgren. För engcon är Strömsund vår själ och hjärta, vi vill erövra världen med Strömsund som bas! Det gör vi bland annat genom att erbjuda attraktiva saker på orten, genom vårt samarbete på Skellefteå AIK och förhoppningsvis får vi hit ÖFK till sommaren.

Så här ser hallen ut

engconhallen rymmer en fullstor bollhall med internationella mått för seriespel, fyra omklädningsrum, läktare med 150 sittplatser, lekhörna och café. I hallen kan besökarna dessutom koppla upp sig gratis på kommunens nätverk.

Relaterade artiklar

– Strömsund är en fantastisk idrottskommun, sa bland annat Janne Bergström från Jämtland Härjedalens idrottsförbund i sitt tal.

Första spadtaget.

Den 16 september 2016 tog dessa herrar första spadtaget till nya hallen: Göran Bergström, kommunalråd, Agust Gärdeman och Henric Kindblom, Attacus bygg AB och Håkan Espmark, IFK Strömsund.

Dagens program

  • 10.30–11.00 Mingel och småplock, musikunderhållning med ”Hansa”.
  • 11.00 Officiell invigning och bandklippning med Emma Borg och Susanne Hansson.
  • 12.00 Straffläggningstävling och prova på-spel.
  • 13.00–14.00 Handboll, IFK Strömsund.
  • 14.15–15.15 Fotboll, IFK Strömsund.
  • 15.30–16.30 Innebandy, IBK Strömsund.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: