På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Kåta på hembygsgården.

Det är viktigt att det finns en mångfald av kulturmiljöer. Nu har du möjlighet att påverka vilka platser och berättelser som lyfts fram.

Publicerad: 7 november 2017

Var med och lyft fram din berättelse från Saepmie

Vill du vara med och påverka vilka samiska kulturmiljöer som ska bevaras och leva vidare? Under 2018–2020 lyfter Länsstyrelsen särskilt fram berättelser om platser från Saepmie, innan de glöms bort för alltid. Var med och bidra!

Kanske har du en berättelse om en person eller händelse, med anknytning till en särskild plats, som du vill dela med andra? Nu har du möjlighet att söka bidrag för att göra det.

Påverka vad som lyfts fram

Det är viktigt att det finns en mångfald av kulturmiljöer, därför ger länsstyrelsen dig nu möjlighet att vara med och påverka vilka platser och berättelser som lyfts fram. Satsningen genomförs gemensamt vid länsstyrelserna i Jämtlands, Västernorrlands, Norrbottens och Västerbottens län.

Hitta nya berättelser

Kampanjen vill fånga upp nya berättelser från såväl kända som okända samiska kulturmiljöer. Berättelserna ska utgå ifrån en plats som görs tillgänglig för andra genom information i till exempel broschyr/skrift, webbplats, skyltar och berättarkvällar.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 20 juni 2018