Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Richard Persson, Thord Engström, Jörgen Olofsson, Malin Vennstrand och Jonny Jonsson samlades för att uppfylla ett av de medborgarlöften som polisen och kommunen har – trygghetsvandring.

Publicerad:

Trygghetsvandring i centrala Strömsund

Fredagen 20 oktober träffades polisen och kommuen för att undersöka vilka områden som kan uppfattas som trygga eller otrygga i centrala Strömsund. Trygghetsvandringen är ett led i kommunens och polisens gemensamma arbete kring medborgarlöften i Strömsunds kommun.

– Att känna sig trygg och trivas i sitt närområde är viktigt. Människor ska kunna röra sig fritt och leva ett så bra liv som möjligt, säger Jonny Jonsson, områdespolis i Strömsund.

Varför en trygghetsvandring?

Syftet med trygghetsvandringen är att utbyta tankar och synpunkter samt diskutera konstruktiva idéer med betoning på trygghet och trivsel i centrala Strömsund. Gruppen promenerade runt samhället och tittade bland annat på var belysningen kan bli bättre, vilka parkeringar och utfarter som kan kännas otrygga samt att skyltningar är tydliga.

 

– Det här är första trygghetsvandringen vi gör och ett nära samarbete med polisen är guld värt för kommunen, säger Richard Persson, chef för teknik- och serviceförvaltningen. Dessutom har kommunen nyligen anställt en säkerhetssamordnare på heltid för att kunna arbeta mera med säkerhet.

 

– För att öka allas trygghet är det även viktigt att arbeta nära medborgarna, menar Jonny Jonsson. Och vi kan även genomföra trygghetsvandringar på flera platser i kommunen.

En del av medborgarlöftet

Medborgarlöften är en ny del i polisens och kommunens samverkan i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Löftet utgår från en kartläggning, med bland annat medborgardialoger, som polisen och kommunen gjorde under hösten 2016. Vid medborgardialogerna kom det fram många synpunkter som tillsammans med kunskap från polis och kommun har lett fram till antagna medborgarlöften, där bland annat denna trygghetsvandring ingår.

Här kan du läsa mer om polisens och kommunens medborgarlöften

Mer information

Jonny Jonsson, områdespolis i Strömsund, 070-568 14 83

Malin Vennstrand, kommunens säkerhetssamordnare, 0670-164 44

Malin Vennstrand

Malin Vennstrand, kommunens nya säkerhetssamordnare.

Trygghetsvandring i Strömsund.

Även kommunalråden Susanne Hansson och Göran Bergström, var med på vandringen. Här med polisen Jonny Jonsson.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: