På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Eleverna arbetade med att göra en film på temat.

I början på oktober var ett antal lärare och elever i Rumänien genom projektet AID refugees and immigrants. Där arbetade de bland annat med film om migration.

Publicerad: 19 oktober 2017

Hjalmarelever besökte Rumänien

I början av oktober besökte ett antal elever och lärare från Hjalmar Strömerskolan Buzau i Rumänien genom projektet AID refugees and immigrants. Under dagarna pratade deltagarna bland annat om hur de upplever migrationen och eleverna arbetade med att göra en film på temat.

Det var gymnasieeleverna Fanny Vedin Turesson, Milton Nilsén och Maya Ramadan på Hjalmar Strömerskolan som tillsammans med två lärare besökte Rumänien genom projektet AID refugees and immigrants. Det blev spännande och intensiva dagar där fokus låg på hur migrationen är i dag och hur den påverkar oss. Bland annat arbetade eleverna med en film på temat.

Hitta nya vägar till integration

Målet med projektet är att hitta nya och framgångsrika sätt att integrera och inkludera människor från andra länder. Skolor från sju länder deltar i projektet som pågår fram till augusti 2018.

Kontakta oss

Hjalmar Strömerskolan

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 19 oktober 2017