På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Publicerad: 15 september 2017

Genomskinliga säckar på återvinningscentralerna

Tänker du lämna sopor på återvinningscentralen? Packa då i genomskinliga plastsäckar.

Under hösten kommer vi att övergå till att bara ta emot sopor i genomskinliga plastsäckar på återvinningscentralerna. Övergången är flytande så har du redan packat dina sopor i svarta säckar så går det bra denna gång, men du kommer att bli uppmanad att packa i genomskinliga säckar till ditt nästa besök.

 

– Vi vill minska andelen felsorterade sopor och skapa en bättre arbetsmiljö för vår personal, förklarar Helen Löfgren Larsson som är VA- och renhållningschef.

 

Mycket sopor levereras till återvinningscentralerna i svarta eller färgade sopsäckar vilket ställer till en del problem. Det mesta i säckarna är rätt sorterat. Men tyvärr händer det att exempelvis elavfall, mediciner, matavfall, förpackningar, färgburkar och oljefilter kommer med säckarna. Med genomskinliga säckar har personalen har en chans att se vad som finns i säckarna och kan då hjälpa till med att förebygga att sopor hamnar fel.

 

Vi har informerat butikerna i kommunen som säljer säckar om övergången för att det i fortsättningen inte ska vara svårt att hitta genomskinliga sopsäckar.

Genomskinlig sopsäck.

Packa alltid dina sortera sopor i genomskinliga sopsäckar.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 12 mars 2018