Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Bumberball på Strömsvallen.

Under fredagen var det många skolungdomar som provade på bumberball. Rejält jobbigt efter ett tag!

Publicerad:

Lyckad föreningsmässa ger mersmak

Nästan 40 föreningar från hela kommunen var på plats under Idrottens dag och föreningsmässa i Strömsund 1–2 september. Dagarna bjöd även på prova på-idrotter och föreläsningar.
– Vi vill gärna ha en repris igen nästa år, säger ungdomskonsulten Magdalena Sannemo.

Det var mycket folk i rörelse under Idrottens dag och föreningsmässa i Strömsund 1–2 september. I både Hjalmarhallen, nya sporthallen, Strömerhallen och på Strömsvallen var det full aktivitet.

”Ett jättebra initiativ”

Nästan 40 föreningar från hela kommunen var på plats i Hjalmarhallen för att visa upp sina aktiviteter. De bjöd på allt från bridge, curling och klättring till fotografering och pensionärsaktiviteter.

– Det här är ett jättebra initiativ, bra att vi får synas. Kanske väcker våra aktiviteter en tanke kring idrott. Det är oerhört viktigt med ett aktivt föreningsliv, jag tror det har stor betydelse för om människor väljer att flytta hit, säger Ida Sundin från Backe IF som under dagen lockade besökarna i montern att delta i en hinderbana.

Prova på-idrotter

I nya sporthallen visade IFK Strömsund och Strömsunds IBK upp sina aktiviteter och den som ville kunde prova på parasport som goalboll, rullstollsbasket och sitski. På Strömsvallen kunde den som vågade testa bumberball eller lyssna på föreläsningar med bland andra Robin Bryntesson och Susanne Olsson från Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund. Hon pratade om Strategi 2025 och vad den innebär för svensk idrott.

Bra att visa upp sig

– På det stora hela är vi väldigt nöjda med arrangemanget. Det kom mycket folk och de föreningar jag pratat med är nöjda. Nu ska vi utvärdera dagarna tillsammans med föreningarna och arbeta för en liknande mässa nästa år. Det är ett bra tillfälle för föreningarna att visa upp sig och locka nya medlemmar. Även ett sätt för dem att mötas och utbyta erfarenheter, säger ungdomskonsulenten Magdalena Sannemo.

 

Idrottens dag och föreningsmässa arrangerades av Strömsunds kommun i samarbete med Jämtland Härjedalens Idrottsförbund och SISU (lokala arrangörer) samt de nationella arrangörerna Idrottsutbildarna, Folkspel, Riksidrottsförbundet och Erasmus +.

Utställare i Hjalmarhallen.

Nästan 40 föreningar från hela kommunen visade upp sina verksamheter i Hjalmarhallen.

Marie och Magdalena, två av tjejerna som arbetat med arrangemanget.

Marie Lidberg, frivilligsamordnare och Magdalena Sannemo är två av dem som arbetat med arrangemanget. ”På det stora hela är vi nöjda, roligt med så många besökare”, säger de.

Robin Bryntesson föreläste.

Skidåkaren Robin Bryntesson föreläste på temat ”high and low”. Paviljongen på Strömsvallen var fullsatt.

Deltagare Backe if.

Ida Sundin från Backe IF tillsammans med några aktiva och besökare i montern på Hjalmarhallen.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: