Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Information om kommunens nya sporthall i Strömsund

Nu är kommunens nya sporthall färdig! Invigningen blir i november men redan 1–2 september sker den första aktiviteten i hallen då det är Idrottens dag och föreningsmässa. Här får du mer information om sporthallen och vad som händer framöver.

Den 16 september 2016 tog kommunen, IFK Strömsund och Attacus bygg AB ett gemensamt första spadtag som symboliskt markerade byggstarten av kommunens nya sporthall i Strömsund. Nu är hallen färdigbyggd och rymmer en fullstor bollhall med internationella mått för seriespel, fyra omklädningsrum, läktare med 150 sittplatser, lekhörna och café. I hallen kan besökarna dessutom koppla upp sig gratis på kommunens nätverk.

Vår ambition med nya sporthallen

Den nya sporthallen öppnar upp nya möjligheter till idrottsutövande i kommunen. Vi vill att sporthallen:

  • Ska vara tillgänglig för alla.
  • Ska gå att boka och använda på ett enkelt sätt.
  • Ska bli maximalt utnyttjad.

Den 1–2 september, sker den första aktiviteten i hallen då kommunen är med och anordnar Idrottens dag och föreningsmässa.

Vem får använda nya sporthallen?

Den nya sporthallen i Strömsund är kommunens sporthall och den är bokningsbar veckans alla dagar. Alla föreningar, organisationer och företag i kommunen har möjlighet att boka. Det sker hos kultur- och fritidsavdelningen.

  • Bokning av nya sporthallen, 0670-164 06

Vi kommer att skicka ut ett brev till föreningar i kommunen med mer information om hallen och vilka möjligheter det finns att boka den.

Vad ska den nya sporthallen heta?

Än så länge har inte hallen något namn. Kommunen ska sälja namnet till något av de lokala företagen i kommunen, enligt ett tidsbegränsat avtal vi håller på att arbeta fram. Vi tror att det bidrar till att skapa en stolthet över vår nya hall och de möjligheter den ger. Försäljningen ger oss även intäkter som gör att vi kan sänka driftskostnaderna för hallen.

Brev med information

Inom kort får företag i kommunen ett brev med information om hur de gör för att lägga bud och hur processen sedan går till.

När är det invigning av nya sporthallen?

Invigningen kommer att bli 18 november. Flera arbetsgrupper håller just nu på att planera både för försäljningen av namnet och för invigningen. När vi tagit fram ett invigningsprogram informerar vi om det i våra kanaler.

Hur får jag veta vad som är på gång?

Så fort vi har något att berätta om nya sporthallen lägger vi ut information på vår webbplats, i våra sociala medier eller via vår kommunannons i Jämtlands gratistidning.

Har du frågor om nya sporthallen?

Då är du välkommen att ringa eller skicka ett mejl via kontaktformuläret i Kontakta oss-rutan.

Entrén på nya sporthallen.

Så här ser entrén till nya sporthallen ut. Än är inte alla byggsopor borta, men snart så!

Korridor i  nya sporthallen.

Färgerna är ljusa och fräscha. Här är korridoren som leder till omklädningsrummen.

Första spadtaget.

Den 16 september 2016 tog dessa herrar första spadtaget till nya hallen: Göran Bergström, kommunalråd, Agust Gärdeman och Henric Kindblom, Attacus bygg AB och Håkan Espmark, IFK Strömsund.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: