Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Strömsunds utvecklingsbolag rekryterar ny vd

Anders Blomberg slutar som vd på Suab. Han tillträder under hösten en nyinrättad tjänst som vice vd på Attacus Trähus AB i Hammerdal. Ett uppdrag han blivit handplockad till.
– Det är bitterljuvt då jag trivts oerhört bra på Suab. Samtidigt är det en spännande utmaning att nu ge sig in i en ny och mycket expansiv bransch, säger han.

Anders Blomberg började 2012 som näringslivschef och vd för Strömsunds utvecklingsbolag, Suab. Sedan dess har han träffat åtskilliga småföretagare och har tillsammans med sina medarbetare hjälpt och stöttat dem på olika sätt.

– Suab är lite av mitt skötebarn, därför är det bitterljuvt att nu sluta och gå till en ny tjänst. Det har varit bra år och det goda samarbetet med vår styrelse har gjort det möjligt för oss att ge bra service till företagen i kommunen, säger han.

Handplockad till vice vd

I höst blir Anders Blomberg vice vd på Attacus Trähus AB i Hammerdal. Ett uppdrag han blivit handplockad till.

– Vi ser verkligen fram emot att Anders Blomberg ska börja hos oss. Vi är övertygade om att han med sitt driv, sitt strukturella arbetssätt och kompetens kommer att bidra till fortsatt utveckling av våra industrier, säger Pär-Magnus Olofsson, vd på Attacus Trähus.

Vägslitageskatt och kombiterminal

Några av de stora frågor Suab hanterat de senaste åren är vindkraftetableringar, täktansökningar, vägslitageskatt, skoterprojekt i Frostviken och etableringen av en kombiterminal i Backe.

– Framåt är det kompetensförsörjningen som blir den största utmaningen för företagen i kommunen. Då blir det starka samarbetet mellan skolan och näringslivet än viktigare, det bidrar till att stärka tillgången på arbetskraft, säger Blomberg.

Rekrytering av ny vd är igång

Han kommer att arbeta kvar på Suab på 25 procent fram till att en efterträdare är utsedd.

– Det är mycket glädjande att näringslivet i Jämtland uppskattar vårt utvecklingsbolag och headhuntar Anders. Det ser vi som ett bevis på att Suab och Strömsunds kommun har gott renommé. Det känns bra att han ska arbeta för Attacus som har stark lokal förankring. Vår utmaning nu är att hitta rätt efterträdare med affärsmässig bakgrund och med förankring inom industri och näringsliv, säger Göran Bergström, ordförande i Suabs styrelse.

Mer information

Göran Bergström, ordförande i styrelsen, 0670-161 94
Anders Blomberg, avgående vd, 0670-169 69
Pär-Magnus Olofsson, vd på Attacus, 070-670 03 22

Anders Blomberg.

Anders Blomberg blir i höst vice vd på Attacus Trähus AB.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: