Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Risk för höga vattenflöden i Jämtlands- och Härjedalsfjällen 

Fjällen i Jämtlands län har drabbats av stora regnmängder de senaste dagarna och det medför att vattendragen fylls på med stora vattenmängder. Om du planerar att fjällvandra innebär det att vad och passager över vattendrag kan bli svåra eller till och med farliga. 

Detta gäller generellt i Jämtlands- och Härjedalsfjällen men vid några vattendrag kan det vara extra besvärligt just nu, rapporterar Länsstyrelsen i Jämtlands län i ett pressmeddelande.

Flera ställen med svåra passager

  • Över Härjångsån som övergår i Vålån, som man passerar på leden mellan Vålåstugorna och Helags, finns ingen bro och här kan höga flöden vara ett problem.
  • Mellan Tossåsen och Lundörrspasset är passagen över Västerån just nu besvärlig.
  • Även Ljungan har höga flöden och kan vara svår att passera.

Var försiktiga i fjällen

Länsstyrelsen uppmanar alla som planerar att vistas i fjällen i Jämtlands län att vara försiktiga de närmaste dagarna eller tills regnet minskar eller upphör och vattenståndet i bäckar och åar blir lägre.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: