Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Stipendieutdelning.

Emil Thelander fick ta emot sitt stipendium 22 juni. Från vänster Susanne Hansson, kommunalråd, Ville Welin, Strömsunds utvecklingsbolag, Emil Thelander, Simon Thomasson Bredesen, platschef på Gelab och Inger Eriksson Liljegren, Lärcentrum.

Pressmeddelande • Publicerad:

Emil får stipendium för sitt examensarbete om elsäkerhet

Emil Thelander pluggade till högskoleingenjör inom elektronik och datorteknik vid Umeå universitet. Examensarbetet gjorde han på Gelab i Gäddede. För det fick han i förra veckan ta emot ett stipendium på 10 000 kronor från Strömsunds kommun.

För andra året i rad delade Strömsunds kommun i förra veckan ut ett stipendium till en student som gjort ett examensarbete på ett företag i kommunen. Det gick till Emil Thelander från Östersund. Han gjorde sitt examensarbete på Gelab i Gäddede.

 

– Arbetet gick ut på att göra en säkerhetsanalys av deras testutrustning med fokus på elsäkerhet. Syftet var att eliminera risker som förekommer vid produkttester med nätspänning. Stipendiet betyder mycket mer för mig än bara pengarna, säger han.

Arbetar på Volvo i Göteborg

Efter studierna i Umeå är nu Emil färdigutbildad högskoleingenjör inom elektronik och datorteknik och jobbar på Volvo i Göteborg. För honom var examensarbetet en viktig del av utbildningen och Simon Thomasson Bredesen, platschef på Gelab, ser stora fördelar med att låta en student göra ett examensarbete.

 

– Emil var en positiv resurs för oss på Gelab, vårt mål var att det skulle vara värdeskapande både för honom och för oss och så blev det. Om man kan förvalta det ordentligt är det oerhört värdefullt för verksamheten, säger han.

”En värdefull bas”

Stipendiet är på 10.000 kronor. Så här lyder motiveringen:

”Emil har genom sitt arbete gett Gelab utökade kunskaper kring lagar och direktiv som styr tillverkning av elektronik och testutrustning för höga spänningar. Hans arbete har varit värdefullt för Gelab och gett en bra bas för utveckling av testutrustning inom detta område”.

 

– Det känns viktigt och roligt att få uppmärksamma studenter som väljer att göra sina examensarbeten på ett företag i vår kommun, säger Susanne Hansson, som är kommunstyrelsens ordförande och sitter med i direktionen för Akademi Norr.


Mer information
Emil Thelander, stipendiat, 070-363 52 01
Susanne Hansson, kommunstyrelsens ordförande, 0670-161 61

Kriterier för att få stipendium

 

Studenten ska:

  • Läsa på ett universitet eller en högskola kopplat till någon av Akademi Norr-kommunerna.
  • Skriva examensarbetet på uppdrag av en offentlig arbetsplats eller företag i kommunen.

Mer information om möjlighet till stipendier: Inger Eriksson Liljegren, 0670-167 24

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: