Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Ingen prishöjning på fjärrvärme – för fjärde året i rad

För fjärde året i rad förblir taxan för fjärrvärme oförändrad. Det var ett tydligt besked under årsstämman i slutet av maj.
– Vi har arbetat stenhårt för att minska våra kostnader, och det ger resultat till glädje för våra kunder, säger vd:n Richard Persson.

I slutet av maj höll det kommunägda fjärrvärmebolaget Jämtlandsvärme AB sin årsstämma. För fjärde året i rad kunde vd:n Richard Persson meddela ägarna att det inte blir någon höjning av fjärrvärmepriset.

– Vår taxa ligger strax under rikssnittet i Sverige. Att vi nu för fjärde året i rad inte höjer priset känns naturligtvis bra. Det är tillfredsställande att kunna leverera trygg värme till låg avgift, säger Richard Persson.

Effektiviseringar har minskat kostnaderna

Anledningen till att bolaget inte höjer priset för fjärrvärmen är ett flerårigt arbete med effektiviseringar som nu ger positiva effekter.

– Vi har arbetat stenhårt för att minska våra kostnader. Arbetet har nu gett resultat och det ser ut som att vi klarar oss utan prishöjningar även 2018, säger Persson.

 

Jämtlandsvärme fortsätter nu arbetet med att ytterligare minimera sina kostnader och göra förbättringar för miljön.

– Vi jobbar också med att optimera bränsleinköpen från olika leverantörer. Det är den största posten för oss på kostnadssidan, säger han.

Ny panncentral i Gäddede

Till hösten är planen att börja bygga ett fjärrvärmenät i Gäddede. Boende och företag där har nu möjlighet att anmäla intresse för att ansluta sig till det nya fjärrvärmenätet.

– Vår bedömning är att fjärrvärmen prismässigt står sig väl jämfört med alternativa uppvärmningsformer och vi hoppas att många väljer att ansluta sig. Det är en trygg och säker uppvärmning som gör att våra kunder får tid över för annat, säger Richard Persson.

 

Mer information

Richard Persson, vd, 0670-169 74

Relaterad information

Logga

Kontakta oss

Jämtlandsvärme AB

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: