Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Pristagare i tävling under krisberedskapsveckan 2017.

Jenny Persson från Backe, till höger, vann tävlingen som vi utlyste under Krisberedskapsveckan. Här får hon ta emot en vevradio av säkerhetschefen Irene Tängmark.

Publicerad:

Jenny fick ta emot sin vevradio

I slutet av förra veckan fick Jenny Persson från Backe ta emot priset i tävlingen vi utlyste under krisberedskapsveckan.
– Jag har länge funderat på vad jag ska ha i min krislåda och jag känner mig ganska väl förberedd. Jag tycker det är viktigt. Toppen att jag nu har en vevradio också, säger en glad vinnare.

Under krisberedskapsveckan 8 till 14 maj pågick en tävling. Uppgiften var att berätta om innehållet i sin egen krisberedskapslådan och på så sätt inspirera andra att packa en låda och öka krisberedskapen. Priset var en vevradio, värde 369 kronor, som går att veva manuellt. Den har också solcells- och batteridrift, ficklampa samt nödladdare för mobiler. 

”Känner mig bra förberedd”

Vinnare blev Jenny Persson som bor i Backe med sambo och två barn. Den 1 juni fick hon ta emot sitt pris av kommunens säkerhetschef Irene Tängmark.

– Jag har länge funderat på vad jag ska ha i min krislåda och jag känner mig ganska väl förberedd. Det är många i min omgivning som har retat mig för min ”prepping” men jag tycker det är viktigt. Toppen att jag nu har en vevradio också. Den passar bra på hyllan i pannrummet bland de övriga grejorna, säger hon.

Viktigt med strategisk plan

I sin låda packar Jenny bland annat sovsäckar och trangiakök. I sitt tävlingssvar lyfte hon även fram hur viktigt det är att ha en strategisk plan i familjen vid en kris. Hon tipsar också om att packa kortlek eller spel i sin krisberedskapslåda för att ha något att fördriva tiden med.


 

Stort grattis Jenny!
Checklista vid kris

Ladda ned checklista

Ladda ned checklistan från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)

Checklista vid krisPDF

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: