Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Ellinor och Ida får pris för Årets folkhälsoinsats

För första gången får två personer dela på priset Årets folkhälsoinsats. 2017 går det till både Ellinor Lindman, Björkvattnet och Ida Sundin, Backe. De får ta emot priserna och äran i samband med nationaldagsfirandet på Ströms hembygdsgård 6 juni.

Folkhälsorådet delar varje år ut priset Årets folkhälsoinsats för att uppmärksamma och uppmuntra insatser inom området folkhälsa. Det ska gå till enskilda, föreningar eller organisationer som på föredömligt och aktivt sätt har tagit initiativ till åtgärder som positivt påverkar folkhälsan inom Strömsunds kommun.

Allmänheten nominerar

Det är allmänheten som nominerar och i år kom sex förslag. Två av dem var så jämbördiga att Folkhälsorådet för första gången beslutat att dela ut två priser. 2017 får därför både Ellinor Lindman, Björkvattnet, och Ida Sundin, Backe pris för sitt folkhälsofrämjande arbete.

– De har båda på ett mycket föredömligt sätt arbetat för ökad folkhälsa och bidrar på ett positivt vis till att få människor att röra på sig. Det känns därför väldigt roligt att få dela ut priset till dem under nationaldagsfirandet, säger Folkhälsorådets ordförande Susanne Hansson.

Motivering Ida Sundin, Backe:

”Ida Sundin har på ett föredömligt sätt tagit initiativ till åtgärder som främjar folkhälsa, social samvaro, välbefinnande och mångfald ur flera perspektiv. Ida brinner för barns och ungdomars rörelseglädje. Genom sitt stora engagemang och sin drivkraft har Backe IF:s ungdomsverksamhet utökats. Alla är inkluderade och välkomna på samma villkor. Aktiviteter genomförs under alla årstider. Några exempel är skidträning för barn och ungdomar vintertid, fotbollsträning och löpning under sommaren samt deltagande i tävlingar. På eget initiativ har Ida arrangerat löptävlingen Silsjönäs Run Challenge för främjande av hälsa och välbefinnande”.

Motivering Ellinor Lindman, Björkvattnet:

”Ellinor Lindman har på ett föredömligt sätt tagit initiativ till åtgärder som främjar folkhälsa, social samvaro, välbefinnande och mångfald ur flera perspektiv. Genom sitt stora engagemang och sin drivkraft anordnar och genomför Ellinor olika hälsofrämjande aktiviteter för Frostviksborna, där alla är inkluderade och välkomna på samma villkor. Aktivitetsvecka för barn och unga under sommaren, lekar, motion, volleyboll, dagstur till Brännklumpen och korusträffar är några exempel på aktiviteter. Hon ger av sig själv utan vinning och är en stor inspirationskälla för befolkningen i Frostviken”.

Diplom och prischeck

Utmärkelsen består av diplom och 4 000 kronor vardera att använda till hälsofrämjande insatser.

 

Övriga nominerade var Ann-Marie Strandh i Strömsund, Dans för alla, Johnny West i Backe och Åshagens förskola i Hammerdal.

 

Mer information
Susanne Hansson, ordförande Folkhälsorådet, 0670-161 61

Prisutdelning sker på nationaldagen

Kom gärna och var med på prisutdelningen!

 

Den sker i samband med nationaldagsfirandet på Ströms hembygdsgård, 6 juni. Tidpunkten är någon gång mellan klockan 15.00 och 16.00.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: