Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Ströms hembygdsgård.

Miljön på Ströms hembygdsgård är genuin och vacker.

Pressmeddelande • Publicerad:

Välkommen till invigning av Jamtli öppna förskola i Strömsund

Söndagen 14 maj öppnar Jamtli öppna förskola i Strömsund på Ströms hembygdsgård. Det blir en dag fylld med lek, invigningstal, mingel och fika för alla besökare.
– Idén kom till för många år sedan. Nu gläder jag mig åt att vi äntligen kan inviga verksamheten, säger Lena Johansson, ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden.

I höstas blev det klart att konceptet Jamtli öppna förskola går på export till Ströms hembygdsgård i sommar. Från maj till och med mitten av september är verksamheten, som är gratis, öppen flera dagar i veckan för alla barn mellan noll och sex år. På plats finns förskollärare från Familjecentralen Dunderklumpen i Strömsund.

 

– Målsättningen är att levandegöra historien och att barnen ska få ”leka sig till” kulturhistoriska upplevelser. Vi kommer att hålla till i ett av husen på hembygdsgården och miljön där är ju fantastisk, säger förskolechefen Linda Saarinen.

Olika teman varje vecka

Varje vecka under sommaren är det olika teman, bland annat kommer besökarna att få kärna smör, karda och spinna, skapa egna instrument och sjunga sånger. Lena Johansson, ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden, är glad att satsningen nu äntligen kommer till stånd efter flera års drömmar och planerande. Den 14 maj klockan 13.00 är det dags för invigning med lek, mingel och fika. Invigningstalar gör bland andra landsantikvarien Henrik Zipsane.

 

– Jag tror det kommer att bli en mycket populär verksamhet för barn och föräldrar, både fastboende, nyinflyttade och turister. Jag hoppas även att våra nyanlända familjer hittar dit och tar del av verksamheten och vår kultur, säger Lena Johansson.

Jobbcenter har gjort leksakerna

Strömsunds kommun finansierar och driver Jamtli öppna förskola i Strömsund i samarbete med Jamtli öppna förskola. Ströms hembygdsförening har också varit delaktig.

 

– Jag vill sända ett varmt tack till alla berörda som gjort detta möjligt, och ett särskilt stort tack till Jobbcenter som tillverkat alla leksaker, säger Lena Johansson.

 

Mer information
Lena Johansson, ordförande, 0670-169 48
Linda Saarinen, förskolechef, 0670-161 48

Invigningsprogram

14 maj kl. 13–15, Ströms hembygdsgård.

  • Musikunderhållning, Mera drag i dur kl. 13
  • Invigningstal kl. 14
  • Barnen får tillverka majblommor och leka i storstugan
  • Gratis fika till alla barn
    och vuxna!

Vid regn är vi inne på dansbanan.

Välkommen!

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: