Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Mikael, deltidsbrandman i Hoting.

Mikael Jansson arbetar som arbetsterapeut. Han är även deltidsbrandman i Hoting. Ett uppdrag han trivs mycket bra med. ”Det är viktigt, inte minst på landsbygden där avstånden är stora”, säger han.

Publicerad:

Vill du bli deltidsbrandman?

Att vara deltidsbrandman är att göra en samhällsinsats vid sidan av det ordinarie arbetet. Många av arbetsuppgifterna är de samma som en heltidsbrandman har – skillnaden är att du rycker ut under de veckor du har beredskap. Låter det intressant? Läs mer på nya webbplatsen blideltidsbrandman.nu

Sveriges kommuner och landsting och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har gemensamt tagit fram en webbplats om deltidsbrandman, även kallade räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB). Sidan vänder sig i första hand till allmänheten och då främst till personer som kan vara intresserade av att arbeta som brandmän.

Kontaktuppgifter till alla brandstationer

På webbplatsen finns information om yrket och vad det innebär. Dessutom finns en sammanställning över alla brandstationer med placering på karta. Där finns bland annat kontaktuppgifter till kommunens räddningstjänst. På så sätt kan användaren leta upp sin hemort och hitta närmaste brandstation.

”Spännande och betydelsefullt uppdrag”

I kommunen finns ett antal deltidsbrandmän, men det behövs fler. Mikael Jansson i Hoting är en av dem.

– Det är både ett spännande och mycket betydelsefullt uppdrag. Det ger mig mycket, det är en viktig insats som skapar stor trygghet bland människorna som bor här. Det är viktigt, inte minst på landsbygden där avstånden är stora, säger han.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: