Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
TAvla med blommor.

Så här vackra tavlor har deltagarna i målarcirkeln skapat. Den här är målad av Mari-Ann Persson.

Pressmeddelande • Publicerad:

Målarcirkel för äldre gör succé

Några av de äldre som bor på äldreboendena Granbacken och Solbacken i Strömsund deltar för närvarande i en målarcirkel. Syftet är att deltagarna ska få prova på att använda färg och fantasi och ha en trevlig samvaro. Det har visat sig vara en lyckad satsning.

Det är vård- och socialförvaltningen i kommunen som anordnar cirkeln i samarbete med Galleri Katten i Strömsund. Cirkeln är den första i sitt slag i kommunen och hålls i samlingssalen i äldreboendet Solbacken.

 

– Det här var mycket trevligt. Jag ser verkligen fram emot nästa tillfälle, säger Sunnan Asp-Nilsson som är en av deltagarna i cirkeln.

Kunskap och inspiration

Sunnan och de andra deltagarna har tagit sig an färg och penslar med liv och lust. Hittills har de bland annat hunnit måla färgsprakande blommor. Galleri Kattens medarbetare Susanne Östensson Backlund håller i träffarna och bidrar med värdefull kunskap och inspiration.

 

– Det här med målarcirkel är en tanke som vi haft i verksamheten ett tag. Det känns väldigt roligt att det blir av nu och visar sig vara ett riktigt lyft för deltagarna, säger Maria Skoglund Eriksson som samordnar cirkeln.

 

Nästa målarträff är torsdag 11 maj på Solbacken.


Mer information

Maria Skoglund Eriksson, administratör och samordnare för cirkeln, 0670-167 40

Kontakta oss

Vård- och socialförvaltningen

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: