Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Föreställningen Fäboland

Sara Parkman, till vänster, och Samantha Ohlanders i Riksteaterns föreställning Fäboland. Foto: Märta Thisner

Pressmeddelande • Publicerad:

Det våras för scenkonsten i Strömsunds kommun

Det började med Kulturveckan i februari. Nu vädrar kulturen i kommunen åter en ny vår och mycket är på gång framöver. Bland annat kommer succéföreställningen ”Fäboland” i maj.

Det händer en hel del runt om i kommunen under våren och försommaren. Kulturveckan i februari var startskottet för årets kulturaktiviteter i kommunen. Redan 12 april kommer en föreställning som heter ”Landet inuti” att spela på skolan i Hallviken, söder om Strömsund.

– Det är en vuxenföreställning om att lämna, att stanna, att återvända. Om svensk landsbygd och queera erfarenheter i skuggan av storstadsnormen. Humor och allvar, säger kommunens kultursamordnare Marie Haglund.

I maj gör sedan Teater Barda ett nedslag med sina ”De 10 budorden”. Det blir då två skolföreställningar för eleverna på Hjalmar Strömerskolan och SFI-utbildningarna samt en offentlig föreställning på Allaktivitetshuset Saga i Strömsund 9 maj klockan 19.00.

Succéföreställning om fäbolivet

Den 13 maj är det dags för succéföreställningen ”Fäboland” på Folkets hus i Strömsund klockan 19.00. Den handlar om den svenska folkmusikens historia ur ett annat perspektiv, en bortglömd historia. Medverkar gör två av Sveriges bästa folkmusiker, Sara Parkman och Samantha Ohlanders. De har under sju års tid turnerat runt om i Sverige och Europa med föreställningen på klubbar, festivaler, folkparker, teaterscener. Under 2015 var duon bland annat aktuell med en Europaturné, blev nominerade till årets traditionsbärare 2015 på Folk- och Världsmusikgalan och 2016 släppte de sin debutplatta. De har blivit förärade ett eget humorprogram i Sveriges Radio P3 och leder seminarier och diskussioner gällande tradition och folkkultur.

”Det häftigaste just nu”

– Fäboland är det häftigaste som finns ute på teaterscenen nu. Det är en föreställning om folkmusik och historia om fäbodarna. Jag ser verkligen fram emot den föreställningen och hoppas att så många som möjligt tar chansen att se den, säger Marie Haglund.

Den 7 juli kör Teater Barda sin föreställning ”Potatishandlaren” i Jorm.


Mer information
Marie Haglund, kultursamordnare, 0670-162 62

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: