På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Invigning.

Regionrådet Ann-Marie Johansson och Karin Näsmark, ordförande i socialnämnden, klippte gemensamt invigningsbandet på den nya ungdomsmottagningen i Strömsund.

Publicerad: 22 mars 2017

Högtidlig invigning av ungdomsmottagningen i Strömsund

I höstas öppnade ungdomsmottagningen i Strömsund. Den 21 mars var det dags för högtidlig invigning med mingel, tal, frågesport och förfriskningar.
– ­Vi märker redan att satsningen är välkommen bland ungdomarna i kommunen, säger socialnämndens ordförande Karin Näsmark, (S).

Sedan 20 september förra året är barnmorskan Harriet Hansson och kuratorn Cecilia Nordengren från Östersund på plats på den nya ungdomsmottagningen på Norrgård i Strömsund. Hit är alla ungdomar upp till 23 år välkomna med frågor som rör sex, hälsa och relationer.

Välkommen satsning

Den 21 mars var det högtidlig invigning i lokalerna. Ann-Marie Johansson, ordförande i regionstyrelsen och Karin Näsmark höll tal och klippte sedan gemensamt invigningsbandet. Passande nog var det dekorerat med färgglada kondomballonger. Sedan blev det mingel, förfriskningar och frågesport.

– När man som ung funderar över något som rör kroppen eller själva livet är det bra att få prata med någon om det. Jag är glad att det nu är enklare för ungdomarna i kommunen att besöka ungdomsmottagningen i och med att den finns här lokalt. Vi ser redan att många har hittat dit, sa socialnämndens ordförande Karin Näsmark, (S) i sitt invigningstal.

Ann-Marie Johansson betonade också i sitt tal hur viktigt det är att ha en plats att vända sig till när man känner sig vilsen i övergången mellan att vara barn och vuxen.

Gemensam satsning

Den nya ungdomsmottagningen har blivit möjlig tack vare en gemensam satsning av Region Jämtland Härjedalen, Strömsunds kommun och särskilda medel som regeringen avsatt för satsning på ungdomsmottagningar.

– Vi är faktiskt ganska överväldigade över det fina mottagandet, vi har haft väldigt många besökare sedan starten. Vi har också varit ute i årskurs ett på gymnasiet och pratat om vår verksamhet. Det känns väldigt bra att ha kommit igång, säger kuratorn Cecilia Nordengren.


Ungdomsmottagningen finns på Norrgård, Verkstadsgatan 41 i Strömsund. Ingången ligger på gaveln mot hälsocentralen.

Entrén.

Pyntad och fin entré.

Kontakta oss

Vård- och socialförvaltningen

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Mejla till:

Kontakta gärna

  • Aki Järvinen
    Chef för vård- och socialförvaltningen
    0670-164 19

Senast ändrad/granskad: 6 april 2017