På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Du som önskar bo kvar i kommunen men ändå vill läsa vidare har möjlighet att göra det på distans via Lärcentrum. Vad drömmer du om att bli?

Publicerad: 1 mars 2017

Mars 2017: Läs vidare på distans via Lärcentrum i Strömsund

Du behöver inte flytta för att läsa vidare. Genom Lärcentrum på Gröna skolan i Strömsund finns det möjlighet att läsa ett flertal utbildningar på distans. Vad drömmer du om att bli?
– Passa på att komma på någon av våra informationsträffar under våren, säger Inger Eriksson Liljegren, utbildningssamordnare.

Lärcentrum på Myrgatan i Strömsund är som ett campus i miniformat. Här finns det studieplatser, datorer, videokonferens och grupprum. För dig som studerar på distans fungerar vi som en mötesplats och det går att skriva tentor här.

 

Lärcentrum arrangerar också frukostseminarier och föreläsningar via videokonferens, företag eller föreningar kan hyra lokaler för till exempel konferenser eller möten.

 

– Om du vill bo kvar i kommunen kan Lärcentrum vara ett alternativ för dig eftersom det ger möjlighet att studera vidare på högskola eller universitet. Vi erbjuder studieplatser, tentamensmöjligheter och teknik som underlättar distansstudier, säger Inger Eriksson Liljegren.

Möjlighet till stipendium

Den som studerar på högskola, universitet eller yrkeshögskola med koppling till Lärcentrum och väljer att skriva sitt examensarbete hos en kommunal förvaltning eller ett företag i kommunen har möjlighet att få ett stipendium på 10.000 kronor.

 

– Vi hoppas att stipendierna ska locka studenter att skriva sina examensarbeten hos oss. Det ger både dem och förvaltningen eller företaget värdefull kunskap, säger Inger Eriksson Liljegren.

Informationsträffar under våren

Under våren anordnar Lärcentrum ett antal informationsträffar om olika utbildningar, bland annat till socionom, polis och sjuksköterska. Susanne Hansson, (S), kommunstyrelsens ordförande, tycker att det är bra att Lärcentrum bidrar till att skapa olika möjligheter för den som vill studera vidare.

 

– Det är oerhört viktigt, inte minst för oss på landsbygden, att vi kan skapa möjlighet för våra invånare att utbilda sig. Där tycker jag Lärcentrum spelar en viktig roll genom att erbjuda en plats för distansstudier på hemmaplan. Det kan öppna nya dörrar för många människor, säger hon.

Informationsträffar på Lärcentrum

Träffarna sker varje torsdag klockan 15.00 på Lärcentrum (Gröna skolan) i Strömsund.

  • 2 mars: Polis
  • 9 mars: Socionom
  • 16 mars: Förskollärare
  • 23 mars: IT-utbildning
  • 30 mars: Studie- och yrkesvägledare
  • 6 april: Biomedicinsk analytiker

Välkommen!

Fakta

Lärcentrum i Strömsund har ett nära samarbete med övriga åtta kommuner i Jämtland och Härjedalen.

 

Lärcentrum ingår också, tillsammans med tolv andra inlandskommuner, i Akademi Norr. Det gör att Lärcentrum har ett stort nätverk.

Information om Akademi Norrlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Lärcentrum

Myrgatan 10 (Gröna skolan)

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 16 december 2019