Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Isracingföraren Jimmy Olsén bäste svensk i VM-premiären

I januari blev Jimmy Olsén från Strömsund klar för VM i isracing. Nu är han på plats i ryska Togliatti och blev i lördags bäste svensk när han missade semifinalplatsen med en ynka poäng.
– Vi är många som gläds över Jimmys framgångar, säger kommundirektören Anneli Svensson.

Jimmy Olsén från Strömsund är en ung lovande talang inom isracingen, sedan en tid tillbaka har kommunen ett marknadsföringsavtal med honom.

Bäste svensk

I helgen gjorde Jimmy succé när han blev bäste svensk under sin första VM-start i ryska Togliatti. Med en ynka poäng missade han semifinalen.

 

– Placeringar och så vidare spelar faktiskt inte så stor roll eftersom det är mitt första år. Jag är mest med för att se och lära. Det viktiga för mig är att åkningen känns bra och att det inte strular. Sedan är det väl ett stort plus om man får en bra placering, bästa svensk i min debut var ju helt fantastiskt, säger Jimmy Olsén.

 

Under måndagskvällen bär det av till Shadrinsk i Ryssland för deltävling nummer två, sedan blir det flyg till Almata i Kazakstan för fler deltävlingar.

 

Hur känns det att vara med på VM?
– Det är helt underbart. Det har ju varit drömmen ända sedan man var liten, säger Jimmy Olsén.

Nervkittlande kval

Det var i januari som Olsén blev klar för VM, efter ett nervkittlande kval på hemmaplan i Strömsund.

– Vi är många som gläds över Jimmys framgångar. Han bjöd publiken på en riktig rysare hemma i Strömsund under kvalet. Nu har han varit i Ryssland och slagits med världseliten i VM och gjort fantastiskt bra ifrån sig, säger kommundirektören Anneli Svensson.

Jimmy Olsén, Strömsund.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: