Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Ny sopbil.

Kjell Borg, Roland Jakobsson, Karl-Göran Edler, Jörgen Pettersson samt leverantörerna Johan Bäckström, JOAB och Petter Haraldsson, Haraldssons Tunga Fordon AB.

Publicerad:

Ny sopbil gör vår sophämtning mer effektiv

Nu är kommunens nya sopbil på plats, en investering som gör sophämtningen mer effektiv.
– Den har plats för mer sopor och vi kan nu använda den gamla lastbilen som reserv vilket säkerställer en effektiv sophämtning, säger Ann-Helén Engström, transportledare och koordinator.

Den nya sopbilen är större än den gamla som nu får tjäna som reserv om någon av de två ordinarie skulle krångla. Lastbilen ska hämta sopor i större delen av kommunen och tar 24 kubikmeter avfall, det är cirka 14 procent mer än vad den gamla bilen kunde ta på en gång.

Hämtning enligt schema

– Det gör naturligtvis att vår hämtning blir mer effektiv. Att vi nu också har ett reservfordon att ta till om någon av de ordinarie lastbilarna skulle krångla gör att vi säkerställer att vi kan hämta soporna enligt fastslaget schema, säger Ann-Helén Engström.

Läge att uppdatera

Den gamla lastbilen är 15 år, därför var det nu läge att uppdatera fordonsparken.

 

– Gamla bilar skapar ofta reparationskostnader. Med en ny bil undviker vi det och får samtidigt ett miljömässigt bättre fordon, säger Jörgen Pettersson, chef för teknik- och serviceförvaltningen.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: