Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Supé och bingo vid jubileum på Åshamra i Hammerdal

I år fyller huset i Hammerdal, där det särskilda boendet Åshamra huserar, 50 år. Det firade för ett par veckor sedan boende och personal i dagarna tre. Bland annat blev det bingo, allsång, trerätters supé och underhållning.

Åshamra i Hammerdal är ett särskilt boende med sammanlagt 49 platser, fyra av dem är korttidsplatser. Huset byggdes 1966 och fyller alltså 50 i år. Det firade för ett par veckor sedan boende och personal i dagarna tre.

 

– Vi ville uppmärksamma det här lite extra och göra något speciellt för de boende. Vi anordnade bingo, allsång och en trerätters supé och det blev väldigt lyckat, säger enhetschefen Susanne Olofsson.

Underhållning och allsång

Totalt deltog omkring 70 personer i firandet. Efter den festliga supén underhöll Hasse Thor. Dagen innan ledde två ur personalen också allsång.

 

– Vi har under åren haft ganska mycket underhållning här, de boende uppskattar det väldigt mycket. Därför känns det extra roligt att få göra en så här festlig grej för dem, säger Susanne Olofsson.

Åshamrafonden fyller 20 år

Utöver 50-årsfirandet av byggnaden uppmärksammade boende och personal också att det i år är 20 år sedan Åshamrafonden grundades. Pengarna från fonden, som inte har någon koppling till kommunen, går bland annat till möbler ute och inne, julklappar till de boende och vissa år en Nobelmiddag. Fonden uppvaktar även boenden som fyller jämt med en blomma.

 

– Under själva jubileumet deltog fonden med ideellt arbete och fixade ett extra gott fika efter bingon och allsången. Pengar från fonden gick även till underhållningen efter supén, säger Susanne Olofsson.

Två ur personalen ledde allsång. Det var ett av inslagen när boende och personal på Åshamra firade jubileum.

Boende och personal firade tillsammans. Bland annat blev det en läcker trerätters supé.

Lunchen avslutades med en god tårta.

Hasse Thor stod för underhållningen i samband med supén.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: