Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Folklig invigning av Strömsunds utegym

Ulf Hammarberg, mannen bakom medborgarförslaget, tog ett stadigt tag om saxen och klippte till. Det blev en folklig och härlig invigning av Strömsunds utegym den 10 november.

Många människor hade hittat till Rotnäset för att vara med på invigningen av Strömsunds utegym på torsdagseftermiddagen.

Elever från Hjalmar på plats

I centrum stod Ulf Hammarberg, mannen bakom medborgarförslaget, Vibeke Stadling på Pigg & Frisk och alla elever på Hjalmar Strömerskolan som stått för bygget av utegymmet. Kommunalrådet Göran Bergström invigningstalade och passade samtidigt på att tacka alla sponsorer som bidragit med pengar och gjort satsningen möjlig.

 

– Det här är en dröm som har gått i uppfyllelse. Jag vågar nästan påstå att vi nu har Sveriges vackrast belägna utegym. Den här satsningen visar att om vi vill någonting, så går det att åstadkomma underverk genom samarbete och god vilja, sade han i sitt tal.

Ulf klippte bandet

Ulf Hammarberg fick äran att klippa det röda bandet:

 

– Jag ser det här som en början på utvecklingen av det här området. Det finns så mycket man skulle kunna göra, sade han och klippte till.

 

Både Ulf Hammarberg och Vibeke Stadling på Pigg & Frisk är mer än nöjda med slutresultatet. Pigg & Frisk kommer att stå för den fortsatta driften och ligger också bakom utformningen av utegymmet och maskinerna.

 

– Tanken bakom konceptet är att man ska kunna träna hela kroppen och samtidigt vara ute och få frisk luft. Det här är ett sätt att göra träningen tillgänglig för alla, säger Vibeke Stadling.

Kommunalrådet Göran Bergström invigningstalade. På bilden ser vi också eleverna från Hjalmar Strömerskolan, Vibeke Stadling och Ulf Hammarberg.

Ett lyft för Strömsund. Vibeke Stadling, Pigg & Frisk och Ulf Hammarberg som låg bakom medborgarförslaget är glada över att satsningen nu är i hamn

Ulf Hammarberg, mannen bakom medborgarförslaget, fick äran att klippa bandet och inviga Strömsunds utegym.

Kommunalrådet Göran Bergström invigningstalade. På bilden ser vi också eleverna från Hjalmar Strömerskolan, Vibeke Stadling och Ulf Hammarberg.

Ett lyft för Strömsund. Vibeke Stadling, Pigg & Frisk och Ulf Hammarberg som låg bakom medborgarförslaget är glada över att satsningen nu är i hamn.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: