Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Kommunalt aktivitets­ansvar, KAA

Är du upp till 20 år? Har du inget slutbetyg från gymnasiet? Saknar du sysselsättning? Då har du hittat rätt! Du är välkommen att kontakta oss som arbetar med det kommunala aktivitetsansvaret så hjälper vi dig att hitta tillbaks till skolan, komma ut i arbetslivet eller hitta en annan sysselsättning som känns lämplig för dig.

Det kommunala aktivitetsansvaret innebär att kommunen har ett ansvar enligt skollagen att ta reda på vad ungdomar som är folkbokförda i kommunen och är mellan 16 till 20 år har för sysselsättning efter grundskolan och att kunna erbjuda stöd och aktiviteter utifrån varje individs behov.

Samarbetar med UVAS

Vi arbetar tillsammans med UVAS (Unga som varken arbetar eller studerar).


UVAS mål är att minska ungdomsarbetslösheten genom att få unga tjejer och killar i åldern 16 till 20 år, att komma närmare arbetsmarknad eller studier.


UVAS arbetar med olika moment för att stärka dig som individ samt erbjuder dig stöttning i dina framtida val inom studier eller yrken. UVAS verksamhet innehåller olika aktiviteter som hjälp till praktik och studiebesök. Du har även tillgång till individuell vägledning och coaching.

Vi kommer att kontakta dig

Kommunen kommer regelbundet att kontakta dig via brev, mejl, telefon eller sociala medier för att få vet vad du gör. Vi kan även erbjuda dig individanpassat stöd, vägledning och aktiviteter.


Det är upp till dig om du väljer att delta, då vi är mycket noga med att allt sker utifrån dina förutsättningar.


Hör gärna av dig till oss som är ansvariga för det kommunala aktivitetsansvaret – det kan finnas fler vägar som för dig framåt än vad du tror!


Varmt välkommen!
Linda Söderberg

Linda Söderberg

KAA-ansvarig

0670-167 19

Inger Eriksson Liljegren

UVAS

0670-167 24

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 20 oktober 2020