Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Pressmeddelande • Publicerad:

Jämtlandsvärme bygger fjärrvärmenät i Gäddede

Hösten 2017 ska en ny panncentral för fjärrvärme vara klar i Gäddede. Det innebär att boende och företag i samhället nu har möjlighet att anmäla intresse för att ansluta sig till det nya fjärrvärmenätet.
– Vi hoppas på så stort intresse som möjligt. Fjärrvärme är både smidigt och miljövänligt, säger Richard Persson, vd på Jämtlandsvärme.

Jämtlandsvärme AB startar inom kort upp arbetet med detaljplanering och upphandling inför bygget av en ny panncentral i Gäddede. Målet är att den nya pannan ska stå klar hösten 2017, därefter byggs ett kulvertnät i samhället. Satsningen innebär att både privatpersoner och företag har möjlighet att ansluta sig till det nya fjärrvärmenätet.

– Den som har fjärrvärme behöver sällan oroa sig för köldknäppar och vår leveranssäkerhet är hög. Blir det avbrott kopplas reservanläggningar in och kunden hinner ofta inte ens märka att temperaturen har sjunkit i fastigheten. Dessutom är det miljövänligt, säger vd:n Richard Persson.

Miljövänligt alternativ

Både Strömsunds kommun och Strömsunds hyresbostäder ska ansluta sina fastigheter till det nya fjärrvärmenätet i Gäddede. De väljer att gå ifrån de gamla uppvärmningssystemen till fördel mot ett miljövänligare alternativ. Bland annat handlar det om Frostviksskolan, Levinsgården och Forsgården.

– För oss är det viktigt att kunna bidra till en miljöeffektiv lösning. Att välja fjärrvärme blir en kvalitetsfaktor i vår verksamhet eftersom leveranssäkerheten ökar. Det gör att vi kan fokusera på övrig förvaltning, vilket ju i slutändan kommer att gynna våra kunder, säger Stefan Jönsson, vd på Strömsunds hyresbostäder.

Inbjudan till informationsmöte

I början av 2017 bjuder Jämtlandsvärme in till ett möte i Gäddede för att informera om satsningen och vilka möjligheter den innebär. Boende i området har då möjlighet att lämna sin intresseanmälan, den ligger redan nu på webbplatsen.

– Vi hoppas på ett stort intresse och en god dialog där vi kan svara på frågor och funderingar. Alla intresserade är hjärtligt välkomna, säger Richard Persson.

Satsningen i Gäddede går i första etappen på ungefär sex miljoner kronor.

 

Mer information
Richard Persson, vd, 0670-169 74

Logga Jämtlandsvärme.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Senast ändrad/granskad: